Generalul Coldea, în spatele nominalizării PSD la Ministerul Economiei?

După ce, marți, Marius Humelnicu a anunţat că se retrage din a fi nominalizat la Ministerul Economiei, din motive personale, PSD a venit cu o nouă propunere pentru acest portofoliu. Este vorba de Florin Spătaru. A plecat un fotbalist, a venit un „activist” cu spate.

Florin Spătaru este de 3 ani si 5 luni Director HR (resurse umane) & Corporate Affairs la Șantierele Navale Damen. Compania olandeză a dorit să obțină contractul corvetelor câștigat de francezii de la Naval care însă nu a devenit operațional.

Anturajul select al olandezilor de la Damen
Potrivit flux24. ro, din anturajul Damen face parte generalul SIE în rezervă Dan Dumitru. Dorin Grosu, un fost şef al Doi şi-un Sfert şi ofiţer de informaţii al Armatei, este de asemenea la Damen. Gheorghe Mușat avocatul președintelui Klaus Iohannis este și el consultant Damen.

Generalul-locotenent (r) Florian Coldea, fost prim-adjunct la directorului Serviciului Român de Informații a fost o apariție inedită în februarie 2020 la ceremonia de recepție a navei PNS Yarmook (F-271), construită la Damen Galați pentru Forțele Navale ale Pakistanului.

Coldea era îmbrăcat în uniforma de general SRI, care conform uzanțelor se folosește la Ziua Națională și la alte 2-3 ocazii speciale.

Fostul șef al operațiunilor SRI, îmbrăcat în uniformă, a fost prezent la momentul discursurilor și a participat la turul oficial al navei, împreună cu oficiali ai Forțelor Navale Române, Forțelor Navale pakistaneze și ai constructorului, mai scrie sursa citată.

Generalul-locotenent (r) Florian Coldea, fost prim-adjunct la directorului Serviciului Român de Informații, a fost trecut în rezervă în ianuarie 2017.

Cine este Florin Spătaru
În perioada 1 octombrie 2004 – 1 septembrie 2009, Spătaru a fost Director Economic la Șantierul Naval Damen Galați.

Florin Spătaru este președinte ANCONAV din februarie 2013 până în prezent. ANCONAV este asociația românească de construcții navale, având 48 de membri activi (șantiere navale, furnizori de echipamente, firme de inginerie).

„Este absolvent a două facultăți, doctor în Economie și are cursuri la London Business School, la Școala de afaceri din Londra. Este foarte implicat și credem că va avea o activitate foarte bună la Ministerul Economiei”, a afirmat, marți, Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, într-o conferință de presă la sediul partidului, imediat după nominalizarea lui Spătaru la Ministerul Economiei.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.