Gata, o vor da afara! Care este PLANUL liberalilor

Ludovic Orban o dă afară. Președintele Camerei Deputaților a anunțat că a sesizat deja comisiile. Este anunțul momentului pe scena politică. Despre ce este vorba și care este planul liberalilor?

Ludovic Orban face anunțul momentului. Președintele Camerei Deputaților vine cu noi informații despre procedura de revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber.

Întrebat luni la Parlament în ce stadiu este procedura de revocare a Avocatului Poporului, liderul PNL a declarat că au fost deja sesizate comisiile juridice ale Parlamentului, iar când va fi emis un raport acesta va fi dezbătut într-un plen reunit al Legislativului.

„Am sesizat comisiile juridice. Când se va dezbate în comisiile juridice şi vom avea un raport, vom înainta această propunere în dezbaterea plenului Camerelor reunite”, a afirmat Ludovic Orban.

Totodată, liderul PNL a fost întrebat și dacă ar putea exista o înţelegere în coaliţiei privind Avocatul Poporului, şefia TVR şi a Radioului Public. Potrivit acestuia, odată ce vor exista dovezi, ele vor fi prezentate public.

„Astăzi am discutat strict pe PNRR, am considerat că e subiectul cel mai important. Când vom avea decizii luate la nivelul coaliţiei, vom prezenta public. Nu există niciun blocaj între PNL şi UDMR pe tema radioului public. Când om avea decizii pe TVR, Avocatul Poporului şi altele, le vom prezenta public”.

Ludovic Orban face anunțul momentului
În ceea ce priveșet votul pe tratatul care vizează majorarea contribuţiei României, Ludovic Orban a spus că în această săptămână vor fi convocate Birourile permamente reunite. Totodată, el a mai adăugat că majoritatea PSD a ignorat mai multe atribuții și competențe ale Parlamentului, iar lucrurile trebuie readuse la zi.

„Vom convoca în cursul acestei săptămâni Birourile permanente reunite. Chiar făceam analiza, să spun, inactivităţii Parlamentului în legislatura trecută. Există restanţe majore, nu au fost supuse dezbaterii rapoarte de activitate, indiferent că e vorba de Curtea de Conturi, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, de TVR, Radio.

Deci, practic, majoritatea PSD din Parlamentul trecut pur şi simplu a ignorat o serie de atribuţii şi competenţe ale Parlamentului şi noi va trebui acum să readucem toate lucrurile acestea la zi”, a completat Orban.

Avocatul Poporului Renate Weber a venit și ea cu o serie de precizări legate de demiterea sa. Aceasta a declarat că discuțiile privind revocarea sa din funcție „lovesc într-o instituţie cu un mandat constituţional, acela de a fi garant al drepturilor şi libertăţilor”.

Totodată, Renate Werber a mai adăugat că nu a văzut nişte motive reale pentru care se doreşte revocarea sa. „Au bâuguit că aşa trebuie”, a adăugat Avocatul Poporului care apreciază ca bună activitatea instituţiei.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!