GATA CU POMANA! Ajutoarele sociale se vor da numai contra muncă în folosul comunităţii

asistati-sociali-696x522

Consiliul Local al Sectorului 5 din Bucureşti a decis să nu mai acorde ajutoare sociale persoanelor apte de muncă decât dacă acestea prestează muncă în folosul comunităţii.

„Primul lucru foarte important e că nu mai acordăm niciun ajutoare sociale persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în mod legal pe raza Sectorului 5. Şi al doilea lucru foarte important este că toate persoanele capabile de muncă şi care primesc ajutor social, să presteze muncă în folosul comunităţii, dacă nu sunt angajate.

Pentru că mi se pare normal dacă omul care plăteşte taxe şi impozite te ajută să trăieşti, este normal ca tu, membru al comunităţii, să te integrezi, să oferi, la rândul tău, ceva comunităţii. Nu e nicio ruşine să munceşti, să mături în faţa unei şcoli sau să tai gardul viu, sau să ajuţi copilul să se joace în nişte condiţii mai decente”, a declarat Daniel Florea, primarul Sectorului 5, la finalul şedinţei de consiliu.

Acesta a mai spus consilierilor locali că doreşte astfel să ajute persoanele fără posibilităţi să se reintegreze social şi să îşi recapete stima de sine.

VEZI SI: Un TIGAN si-a facut o casa din ajutorul social primit in Marea Britanie. Vezi aici reportajul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

3 comentarii

  1. …tot la fel sa se faca si cu „refugiatii” sirieni care vor sa vina la noi in tzara,chiar sa fie preavizati ca nu vor primi nici o lingura de apa daca nu vor face munca in folosul comunitatii…
    …deja imi inchipui cum arata toate centrele localitatilor ,pline cu panselute crini si trandafiri,flori plantate de catre sirieni…mai mare dragu sa pasesti pe aleei in amurgul serii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.