fbpx
NATIONALSTIRI

“Garnizoana Secuiasca” creata in Covasna pentru a rezolva “infractionalitatea tiganeasca”

garnizoana-secuiasca

Robert Raduly (dreapta), unul din fondatorii “Garnizoanei Secuiesti”

Trei tineri din Covasna au anunţat la sfârşitul săptămânii trecute înfiinţarea “Garnizoanei Secuieşti”, o organizaţie radicală creată după modelul “Gărzii Maghiare” din Ungaria, desfiinţate de autorităţile de la Budapesta în 2009.

Cei trei fondatori ai grupării, Tamas Robert, Tamas Tibor şi Raduly Robert, au organizat sâmbătă o conferinţă de presă pentru a anunţa lansarea “Garnizoanei Secuieşti”.

Aceştia susţin că scopul principal al noii formaţiuni a radicalilor maghiari din Transilvania este lupta cu “infracţionalitatea ţigănească”. Cei trei au dat ca exemplu înjunghierea în această vară a unui moticiclist de către un grup de ţigani din couna Sânzeni, judeţul Covasna.

sute

Incidentul la care fac referire cei de la “Garnizoana Secuiască” a fost intens mediatizat şi de presa centrală. Totul a început cu un accident rutier în localitatea Sânzieni, soldat cu moartea unui bărbat şi rănirea unei fete şi a unei femei.

Atunci, un bărbat de 37 de ani care conducea o motocicletă dinspre Târgu Secuiesc către Miercurea Ciuc a accidentat o fată de 11 ani care traversa neregulamentar, prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Motocicleta a ieşit de pe şosea şi s-a izbit de zidul unui imobil. Ca urmare, motociclistul a murit, iar o femeie de 44 de ani, aflată şi ea pe motocicletă, a fost rănită grav, fiind transportată la Spitalul Judeţean Braşov. De asemenea, fata a fost rănită şi dusă la Spitalul din Sfântu Gheorghe.

La locul accidentului s-a oprit un bărbat de 28 de ani, tot motociclist, care a încercat să ajute victimele, dar a fost atacat de un grup de ţigani şi înjunghiat.

Ulterior sute de motociclişti din întreaga ţară s-au adunat în comună pentru a organiza un marş de solidaritate împotriva agresiunilor ţigăneşti, la acţiune alăturându-se şi localnicii. Demonstraţia a degenerat în violenţe, forţele de ordine ţinând cu greu în frâu sutele de participanţi care au dorit să atace casele ţiganilor. Sursa: FrontPress.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

6 comentarii

  1. Abia astept macar infintarea unei organizatii asemanatoare romanesti sau de ce nu mai multe care sa lupte cu infractionalitatea tiganeasca!

  2. …cam tarziu ,si ori-cum nu vor fi lasati de autoritati ,vezi doamne suntem rasisti ,trebuie sa se implice autoritatile statului dar nici ei nu pot sunt manipulati din afara cu un rost ,mult de povestit …MAFIE ,BANI , INTERESE,STRATEGII ,ETC………….

  3. De cand apara Forta de Ordine platita de mine pe tiganul care nu plateste nimic si contribuie numai cu infractiuni?Unde era Forta de Ordine cand tiganii injunghiau motociclistii?Si unde se fac inscrieri la Garnizoana Secuiasca si daca ma primeste daca sunt roman?

  4. Astia viseaza cai verzi pe pereti…" infractionalitatea tiganeasca" este doar un pretext a acestor minti infierbantate…gandul lor merge mult mai departe. Sper ca autoritatile sa ia masuri radicale impotriva lor.

    1. banuiesc ca tu esti un tigan spurcat, daca tactu era injunghiat tu ce familia ma-ti faceai ma cacatule?

  5. Felicitari!! oameni cu spirit civic care inteleg sa ia atitudine fata de lipsa de reactie prompta societatii !!! din pacate vor fi carne de tun cand se vor trezi autoritatile…

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.

%d blogeri au apreciat: