GALERIE VIDEO SOC: Blindatele ataca baricadele din Kiev – 25 de MORTI si peste 500 raniti

UCRAINA: EXPLOZII şi VIOLENŢE la KIEV

Stare de asediu la Kiev

După o noapte cu lupte de stradă, la orele dimineții trupele antirevoltă au lansat un nou asalt asupra Pieței Independenței din centrul Kievului. O ploaie de grenade lacrimogene s-a abătut asupra manifestanților care au răspuns cu pietre și cocktailuri Molotov.

Un bilanț prezentat de presa internațională arată că cel puțin 25 de persoane au murit în timpul confruntărilor și alte câteva sute au fost rănite. La Kiev s-a decretat stare de asediu iar președintele Viktor Ianukovici a refuzat să oprească asaltul trupelor speciale împotriva protestatarilor proeuropeni. Potrivit acestuia, singura soluție este evacuarea Pieței Independenței.

Citiți și:  Alertă mondială! Informații de ultimă oră: Americanii au ajuns deasupra Ucrainei

Focul face legea și în stradă unde manifestanții au reușit să incendieze un vehicul militar blindat care a încercat să spargă una dintre baricadele protestatarilor.

Violențele amenință să se extindă și în restul Ucrainei. La Liov,  aproximativ 5.000 de manifestanți au preluat controlul asupra unor depozite de arme, în timp ce la Harikov voluntarii sunt mobilizați să meargă să-i susțină pe protestatarii din Kiev. Și la Ternopo, protestatarii au ocupat sediile administrației locale. Situația din Ucraina a provocat îngrijorare în comunitatea internațională.

Starea Natiunii

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  SE RUPE frontul anti-Rusia în Uniunea Europeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.