GALERIE FOTO: Italienii S-AU SATURAT! BOLIZI DE LUX ai unor TIGANI din Romania, incendiati la Roma

masina-incendiata-romaCinci autoturisme de lux ale unor imigranţi TIGANI ce provin din Romania au fost incendiate, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, într-un cartier situat la periferia Romei, scrie presa italiană.

Locuitorii cartierului Borghesiana din Roma, situat la periferia estică a capitalei Italiei, au fost treziţi de zgomote puternice, în jurul orei 4.00 dimineaţa, potrivit site-ului RomaToday.it. Cinci autoturisme înmatriculate în România care erau parcate pe strada San Fili au fost incendiate, fiind distruse “în totalitate”.

În zonă era staţionată şi o maşină cu număr italian, dar vehiculul nu a fost incendiat.

Pompierii sosiţi la faţa locului nu au putut decât să constate pagubele, iar carabinierii au declanşat o anchetă pentru distrugere intenţionată.

VEZI SI: Clanul Carpaci, destructurat in Italia. In Timisoara “tiganii de matase” inca domina centrul orasului

Ipoteza privilegiată de anchetatorii italieni este cea a unui act cu caracter rasist şi xenofob comis de piromani împotriva comunităţii tiganilor “romani” din Italia. (tigani care traiesc cel mai probabil din FURTURI/PROXENETISM/TALHARII/CERSIT)
masina-incendiata-roma-2
Ministerul de Externe are suspiciuni de actiuni xenofobe in Italia impotriva tiganilor din Romania, dupa ce duminica au fost incediate la Roma cinci masini cu numar de inmatriculare romanesc.
r3

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma, s-a autosesizat cu privire la incident.

Citiți și:  Feriți-vă de acești infractori periculoși care vă bat la ușă! Ocupă casele proprietarilor cu forţa. Gruparea care a speriat România

VEZI SI: VIOLENTE INTR-O TABARA DE TIGANI: Un europarlamentar italian a fost atacat

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale atât pe lângă comandamentul de pompieri din Roma, cât şi pe lângă comandamentul central al carabinierilor din Roma, în vederea obţinerii de informaţii oficiale referitor la circumstanţele producerii incidentului şi a identităţii deținătorilor autovehiculelor incendiate.

r4

Potrivit primelor date obţinute, în afara pagubelor materiale, incidentul nu s-a soldat cu victime.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Roma, urmărește cu deosebită atenţie cazul, fiind în aşteptarea unui răspuns oficial din partea autorităților locale.

VEZI SI: Tigani sau romi?

Ministerul Afacerilor Externe constată că nu este pentru prima oară când are loc un astfel de episod în perimetrul capitelei italiene în care autovehicule cu numere de înregistrare românești sunt incendiate, aceasta inducând suspiciunea că asemenea acte ar putea avea și motivații de natură xenofobă.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

r5

Pe acest fond, Ministerul Afacerilor Externe exprimă așteptarea ca autoritățile locale să investigheze cu maximă seriozitate incidentul produs în dimineața zilei de 1 martie 2015, inclusiv sub aspectul săvârșirii unei fapte cu motivații xenofobe, arata MAE intr-un comunicat de presa.

VEZI SI: 19 TIGANI, arestati in Italia pentru proxenetism. Aduceau MINORE ROMÂNCE din tara pe care le obligau sa se prostitueze

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

6 comentarii

  1. Bine le-a facut nationalisti italieni din grupul Alianta Nordului. Totusi ma deranjeaza ca nu stiu care e diferneta intre romani si tigani fiind mereu confudati cu ei chiar daca provin din aceiasi tara.

  2. Tiganii munceste…

  3. …la alba-neagra si la buzunare…

  4. Astia sunt bolizi de lux ? Hahah -_- vezi sa nu.

  5. Bine le-a facut!

  6. Masinile nu au nici o vina, No ars cine trebuia.

Lasa un comentariu