GAFA URIASA! Cioloș implică România într-un SCANDAL internațional cu țările din UE și cu Rusia

Dacian Cioloș implică România într-un nou conflict internațional de mare amploare! Cioloș, europarlamentar USR-PLUS și liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, în critică la scenă deschisă pe Josep Borrell, Înaltul Reprezentant pentru Politica Externă al UE, pentru că s-a dus la Moscova, ca să discute cu autoritățile ruse despre eliberarea lui Aleksei Navalnîi.

Cioloș spune că Borrell a fost ”umilit” de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. În plus, el contrazice chiar și o țară importantă ca Suedia, care a infirmat că diplomații săi au participat la protestele de susținere a lui Navalnîi. Cioloș spune că diplomații au ieșit în stradă, comițând o gafă uriașă, care riscă să afecteze profund relațiile României cu colegele din Europa.

Citiți și:  Incep DEMISIILE dupa ce seful a fost "impins pe scari": "incompetența, impostura și abuzul de putere sunt la loc de cinste"

”Acum două zile, i-am cerut lui Josep Borrell, Înaltul Reprezentant pentru Politica Externă al UE, să renunțe la vizita în Rusia, atât timp cât nu duce în valiză instrumentele necesare pentru a-l determina pe Putin să îl elibereze pe Alexei Navlnîi. Astăzi, Borrell a fost umilit de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care nu doar că a insultat Uniunea Europeană în prezenţa sa, dar a şi expulzat ambasadorii Germaniei, Poloniei şi Suediei pentru că au participat la protestele pentru eliberarea lui Navalnîi.

Evenimentele de astăzi sunt o palmă pe obrazul Europei şi trebuie să servească drept lecție că în negocierile cu rușii nu ne putem impune decât dacă suntem uniţi în apărarea valorilor pe baza cărora este fondată Uniunea Europeană: respectul pentru demnitatea umană, libertatea, democraţia, egalitatea, statul de drept şi drepturile omului. Avem instrumentele cu care să apărăm drepturile omului, acum trebuie să le şi folosim. Borrell trebuie să vină să îşi justifice acțiunile în faţa plenului Parlamentului European.”, susține Dacian Cioloș.

Citiți și:  Contre violente la varful USR. Amenintari cu DEMISIA

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!