Gafă impardonabilă de Ziua Eroilor în România! Au pus flori la mormintele rușilor: Să vă fie rușine!


A fost scandal monstru chiar de Ziua Eroilor. Autoritățile din Turda au făcut o gafă de proporții și au depus coroane de flori și au oferit onoruri militare soldaților ruși, nu eroilor români. Imediat, a ieșit scandal mare.

Ziua de 28 mai este Ziua Eroilor, moment în care în toată țara se organizează ceremonii de comemorare a celor care și-au pierdut viața în timpul celor două războaie mondiale.

Ziua de 28 mai 2020 va rămâne în memoria opiniei publice ca ziua în care autoritățile civile și militare din Turda au făcut o gafă impardonabilă. Acestea au confundat cimitirele și au depus coroane de flori și au oferit onoruri militare soldaților ruși, nu celor români, informează Digi 24.

Oamenii au sesizat imediat greșeala enormă și au sărit ca arși. Ei au bătut obrazul autorităților din Turda. „Nu mă interesează, v-am văzut, n-am știut ce faceți! Soldații s-au aliniat acolo. N-am știut ce faceți. Deci coroane pentru monumentul rușilor! Nu știți măcar că aici aveți eroii României… O să aveți plângere la MApN. Faceți-vă treaba, învățați unde vă sunt eroii!”, au comentat oamenii prezenți la fața locului.

Potrivit sursei citate, dovada greșelii uriașe sunt chiar fotografiile în care se vede că pe monument este scris în limba rusă.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *