“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIPOLITICASTIRI

GADEA a primit ordin de ATAC – Cu ce DEZVALUIRI il da in gat pe DRAGNEA in DIRECT la A3

Gâdea a primit ordin de atac! Dezvăluiri despre legătura lui Dragnea cu Brazilia. Procurorii sud-american suspectează o posibilă spălare de bani și au început o anchetă.

Dezvăluiri ale jurnalistului brazilian care anchetează legăturile lui Liviu Dragnea cu Brazilia. Acesta a declarat marți, în exclusivitate la emisiunea Sinteza zilei, emisiunea moderată de Mihai Gâdea, că şeful PSD ar deţine afaceri prin intermediari, iar Ministerul Public din Brazilia a început deja o anchetă pentru a afla de unde provin banii din care au fost cumpărate proprietăţile de pe o plajă renumită din ţara sud-americană.

”Ce face Liviu Dragnea este să se folosească de toata infrastructura, de românii și brazilienii care sunt aici adminstrându-i afacerile. Mai exact, asta înseamnă spălare de bani. Spălarea de bani este când o persoană are proprietățile pe numele unor interpuși”, a spus Lumi Zunica, jurnalist Record TV.

De altfel, afacerile din Brazilia de pe urma cărora ar fi beneficiat președintele PSD au intrat în vizorul procurorilor din țara sud-americană. Aceștia suspectează o posibilă spălare de bani, dar și alte infracțiuni în cazul investițiilor făcute pe numele prietenilor politicianului.

”Nimeni nu a mers în România deocamdată. Dar aici în Brazilia, în statul unde se află proprietățile pe plaja din Cumbucu este o investigație a Ministerului Public federal. Ministerul Public investighează de unde provin banii din care au fost cumpărate proprietățile din Brazilia. (…)

VEZI SI: BOMBA zilei! Înregistrare EXPLOZIVĂ despre Dragnea depusă la DNA Ploiești! Cine a SPUS TOTUL despre PSD-IST

Știu doar că în Brazilia este o investigație oficială și că Liviu Dragnea a trimis o plângere Ambasadei României în Brazilia împotriva jurnaliștilor care am făcut această investigație”, mai susține Lumi Zunica, jurnalist Record TV.

De legăturile lui Liviu Dragnea cu Brazilia s-au interesat și procurorii români.

”Știm că Parchetul din România a cerut informații de la Parchetul din Brazilia. Nu știm dacă a venit cineva în Brazilia pentru asta sau au fost cerute informațiile prin ambasadă sau prin intermediul unui acord internațional de colaborare”, a precizat jurnalistul Lumi Zunica.

“Procurorii români au descoperit că afaceristul Costel s-a îmbogăţit prin afaceri dubioase şi prin plata unor taxe către prietenul său, politicianul Dragnea, în schimbul unor licitaţii şi contracte cu statul”, se arată în anchetă.

Jurnalistul susţine că cel care a dat startul “vacanţelor” în Brazilia a fost chiar Liviu Dragnea, în februarie 2008, despre care menţionează că la acea vreme era deja un om politic puternic în România.

VEZI SI: DRAGNEA – DECLARATIE INCENDIARA la adresa lui IOHANNIS: „PACEA S-A INCHEIAT!” Incepe RAZBOIUL pentru PUTERE

“Un an mai târziu, pe 16 februarie 2009, Dragnea se întoarce în Brazilia însoţit de Costel Comana şi Mugurel Gheorghiaş, un ritual de călătorie repetat de mai multe ori pe parcursul a nouă ani.”, notează jurnalistul. Potrivit bilanţului, Liviu Dragnea a vizitat Brazilia de 16 ori, Costel Comana de 11 ori, iar Mugurel Gheorghiaş de 13 ori.

Brazilianul susţine că românii care au dezvoltat şi afaceri profitabile în Brazilia au ajuns să fie cunoscuţi sub numele „Grupul Cumbuco”, după plaja de pe coasta Ceará pe care aceştia o frecventau des.

Cât despre afaceri, jurnalistul susţine că ar fi fost pornite de Mugurel Gheorghiaş, în 2010.

“În 2010, Mugurel a deschis în Brazilia M&J Turism”, o investiţie cu capital de 1 milion de dolari. Potrivit legii, lui Mugurel i s-a alăturat un brazilian – Cauby Cursino Campos Junior, care avea în cadrul companiei capital de 1%. Câteva luni mai târziu, compania a cumpărat o casă de lux la malul mării pentru 765.000 de dolari. Mai târziu, Costel Comana deschide două companii, alături de acelaşi brazilian, investind un total de peste 1.200.000 de dolari. Una dintre ele a fost Regiotrans Locomotiva Manufacturing, aceeaşi companie care l-a făcut bogat şi în România. Cealaltă era Robra, o companie de construcţii de căi ferate şi drumuri. Numele Robra este o combinaţie între România şi Brazilia, iar capitalul social a fost de aproape 1 milion de dolari”, mai notează jurnalistul.

După investigaţia publicată de site-ul Rise Project, DNA a extins ancheta în dosarul Brazilia și a confirmat că are în lucru un dosar penal in rem sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei.

Pe 7 iulie, DNA a confirmat că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, în legătură cu o parte dintre dezvăluirile RISE Project, în cadrul anchetei fiind solicitate relaţii de la autorităţi din Brazilia. (sursa)

VEZI SI: DRAGNEA, atac direct la ANTENA3: A batut in microfonul A3 afirmand NERVOS: „Sper sa fi meritat mizeria din ultimele doua zile” Ce DEZVALUIRI l-au SCOS DIN SARITE

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.