Gabriela Firea ar putea ajunge la PUSCARIE! Dosarul care i-ar sfârși cariera politică

Gabriela Firea riscă ani buni de închisoare într-un dosar extrem de asemănător cu cel în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Jurnaliştii de la Radio Europa Liberă România au intrat în posesia unui document intern al Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei SA, potrivit căruia, pe ştatul de plată al companiei s-ar afla şi doi angajaţi fictivi, care primesc salarii fără să presteze vreo activitate.

Documentul prezentat de jurnaliştii Radio Europa Liberă reprezintă un raport asumat de patru din cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie al companiei, prin care se prezintă suspiciunea că doi salariaţi ar primi bani în mod gratuit.

Cei doi ar fi Simona Valentina Butacu (38 de ani), consilier al primarului Gabriela Firea şi fostul jurnalist Eugen-Radu Preda (50 de ani).

„Doamna Butacu Simona-Valentina pare a fi un angajat fictiv, deoarece nu am identificat niciun document care să ateste că îşi desfăşoară activitatea în societate sau în folosul societăţii. La data verificărilor (…) am identificat un singur document înregistrat la SC CMTIB SA, respectiv cerere de angajare, sub numarul 20.04.2018,” se arată în raportul citat.

De asemenea, în cazul lui Eugen-Radu Preda, fostul jurnalist care a condus revista Săptămâna Financiară, se afirmă că nu a fost găsit niciun document care să ateste că acesta ar fi prestat vreo muncă în cadrul companiei.

În urma plăţii salariilor celor doi, compania municipală ar fi fost prejudiciată de peste 140.000 lei.

Gabriela Firea nu a întârziat cu reacţia în acest caz, afirmând că pentru poziţia de consilier a directorului, un angajat nu are program fix, ci este la dispoziţia acestuia, fiind solicitat în funcţie de expertiza pe care o deţine. De asemenea, primarul general susţine că raportul citat ar fi în realitate asumat de un singur om, fost membru al Consiliului de Administraţie, care nu îşi doreşte decât să se răzbune. Nu în ultimul rând, Gabriela Firea susţine că acest scandal este motivat politic, având ca scop denigrarea noului model de administraţie.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, prin instigarea inculpatei Alesu Floarea de a-şi încălca atribuţiile de serviciu, în sensul menţinerii în funcţie a celor două angajate, Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina, cunoscând că acestea nu se prezintă la serviciu şi îşi încalcă atribuţiile de serviciu prevăzute în contractul individual de muncă şi fişa postului, nu a făcut decât să adopte o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute, cu gradul de reprezentare şi cu încrederea oferită de cetăţeni în procesul electoral, fapt care a condus la o atingere a prestigiului funcţiei exercitate şi a bunei desfăşurări a relaţiilor sociale din cadrul instituţiilor publice”, se arată în motivarea judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la decizia de condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru Liviu Dragnea.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *