FURTUNA la COTROCENI. Lazăr a fost DISTRUS. Iohannis a confirmat. Breaking news politic


PSD s-a prezentat, vineri, la consultările de la Palatul Cotroceni, cu o delegație formată din Eugen Nicolicea, Marin Iancu şi Ioan Muntean, foşti deţinuţi politici. La finalul întrevederii, aceștia au susținut o declarație de presă cu privire la discuțiile avute cu președintele Iohannis.

„Cu privire la prezența lor aici, ținând cont că invitația președintelui a fost cu privire la discuție pe Justiție, nu referendum. De drepturile și libertățile cetățenești de după 1989, nu ar fi trebuit să se ocupe cineva care a refuzat eliberarea unor oameni chinuiți de regim. Întrebările nu ni s-au comunicat, dar cei doi domni au propus o întrebare: „Dacă la 30 de la revoluție, persoane care au fost torționari, pot să ocupe funții așa importate, o funcție de procuror general, care să apere drepturile și libertățile cetățenești?”, a declarat Nicolicea.

„În anul 1980, am fost condamnat la 8 ani de temniță grea. Am ajuns la Aiud, unde m-au băgat cu regim restrictiv. Din acest pluton făcea parte și Lazăr. El m-a amânat de două ori. Odată am ieșit să îmi susțin cauza. M-au izolat pentru 10 zile. Am cerut domnului președinte să semneze decretul să îl revoce din funcție și a spus că o să vadă”, a declarat Munteanu.

„Am fost deținut politic, inițial 10 ani, iar al doilea recurs, la 8, după un decret am rămas și 5 ani și 4 luni. Mi-au dat 5 ani, am executat 5 ani, trei luni și 18 zile. Am fost amânat de 4 ori, nejustificat. Am participat la activitățile pentru reeducare. În legătură cu Lazăr, eu nu am știu cine este procuror și nici nu am fost curios să văd. Când am văzut la Antena 3, m-au sunat colegii și mi-au spus. m-am uitat și eu în documentele mele. Mă interesa să fiu liber. Acest om lipsit de cultul umanității, din cauza lui, am făcut încă 4 ani de zile”, a declarat Iancu.

„Președintele au stat de vorbă cu cei doi și dumnealor au avut două propuneri de întrebări: „E normal ca la 30 de ani după căderea regimului comunist, torționari să fie promovați în funcții de conducere gigantice? / La 30 de la revoluție, persoane care au fost torționari, pot să ocupe funții așa importate, o funcție de procuror general, care să apere drepturile și libertățile cetățenești?”, a conchis Nicolicea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.