Furtuna în PNL?! Mai multe nume importante, în vizorul DNA!

După ce Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut luni Parchetului General sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe, alți doi liberali s-ar afla în vizorul procurorilor anti-corupție.

Una dintre cele mai active voci ale USR PLUS din ultima vreme, deputatul Emanuel Ungureanu, anunță că PNL, partenerul la guvernare al formațiunii politice conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș, se va confrunta cu o adevărată furtună internă în viitorul apropiat.

Mai precis, este vorba despre faptul că liberalii se vor confrunta cu acțiunile DNA, care, în afară de fostul Ministru Costel Alexe, are în vizor alți doi reprezentanți ai PNL.

”HOȚII!”
”Peneliști hoți, azi, Alexe, cel care punea lupi să păzească pădurile.
Zilele viitoare, DNA o să ia în coarne doi peneliști, cu imunitate temporară, care au furat pe rupte în plină pandemie, profitând de criza sanitară.
Jaful din Sănătate produs anul trecut a fost unul uriaș și nu doar prin UNIFARM.
Vă aduc aminte că am denunțat la DNA unele hoții comise în Ministerul Sănătății.

Citiți și:  Emanuel Ungureanu: 'Pe românește, Klaus Iohannis și-a băgat... schiurile în populație'

Vine furtuna!
https://m.hotnews.ro/stire/24519067”, a scris Ungureanu luni pe Facebook.

Trebuie precizat că Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut luni Parchetului General sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

Mită în produse din tablă
„În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, în vederea sesizării preşedintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de o persoană, fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi instigare la delapidare”, se precizează într-un comunicat transmis luni de DNA.

Surse judiciare au precizat pentru Agerpres că ar fi vorba despre fostul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe.

Potrivit sursei citate, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie referitoare la efectuarea urmăririi penale faţă de persoana respectivă are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada martie – aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

Citiți și:  Emanuel Ungureanu: 'Pe românește, Klaus Iohannis și-a băgat... schiurile în populație'

„Foloasele respective, în cantitate de 22 de tone (aproximativ 103.000 lei), ar fi fost primite, în datele de 23 aprilie 2020 şi 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă de-a sa”, menţionează anchetatorii.

DNA precizează că cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii anticorupţie, precum şi zece volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.