Functiile ascunse ale Gmail

Unul dintre cele mai importante servicii ale Google, Gmail, este folosit de milioane de utilizatori din intreaga lume si dispune de cateva functii mai putin cunoscute pe care le vom prezenta mai jos.

Gmail nu tine cont de puncte in adresa de e-mail

Poti scrie la destinatar JohnDoe@Gmail.com, John.Doe@Gmail.com sau J.o.h.n.D.o.e.@Gmail.com si e-mail-urile trimise vor ajunge in acelasi loc.

Poti alege cand sa primesti e-mail-uri

Utilizand aplicatia gratuita Boomerang pentru Gmail poti deschide un e-mail si poti seta ca acesta sa revina in Inbox dupa o anumita perioada de timp.

gmail-boomerang

Poti afla daca adresa ta de e-mail a fost divulgata si de catre cine

Daca adaugi semnul „+” urmat de orice cuvant in adresa ta de e-mail, aceasta va fi in continuare valida.

De exemplu, daca iti faci cont pe un site de cumparaturi, iar adresa ta este JohnDoe@Gmail.com, poti folosi in schimb JohnDoe+Shopping@Gmail.com. Astfel vei putea sa iti filtrezi mai bine e-mail-urile, iar daca vei primi mesaje de la un site pe care nu ti-ai facut cont pe JohnDoe+Shopping@Gmail.com, vei sti de unde a obtinut acesta adresa ta.

Poti primi notificari Gmail pe desktop

Poti alege sa primesti notificari pentru orice e-mail sau doar pentru cele importante. Pentru acest lucru, acceseaza casuta cu meniul din dreapta sus, selecteaza „Settings”, deruleaza pana la „Desktop Notifications” si alege notificarile pe care doresti sa le primesti.

gmail-desktop-notification

Poti sterge intregul continut din inbox

In inbox poti vedea numarul e-mail-urilor afisate pe pagina, de exemplu 1-25 din 1.000. Bifeaza casuta din stanga sus. Va fi afisata optiunea de a selecta toate mesajele. Odata aleasa aceasta optiune, toate e-mail-urile vor putea fi sterse.

gmail-delete-inbox

Poti anula un e-mail trimis

Ai trimis un e-mail si ai realizat imediat ca acesta continea o eroare sau chiar ca a fost trimis destinatarului gresit? Gmail are o solutie pentru astfel de situatii.

Serviciul de e-mail de la Google iti ofera un ragaz de cateva secunde intre momentul in care ai trimis e-mailul si cel in care acesta ajunge la destinatar pentru a-l anula. Intra din nou in „Settings”, selecteaza „Labs”, deruleaza pagina pana la „Undo send”, iar apoi selecteaza „Enable” si salveaza modificarile.

gmail-anulare-mail
Poti folosi mai mult simboluri pentru a-ti organiza e-mail-urile

Steluta aurie nu este singura optiune de marcare a e-mail-urilor in Gmail. In „Setting”, selecteaza „General” si deruleaza pana la „Stars”, unde vei gasi sase stelute diferit colorate si alte sase simboluri pe care le poti folosi dupa ce salvezi modificarile.

gmail-stelute

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile