”Fulgerele lui Dumnezeu” o nouă armă pe care US Army ar putea să o folosească

Tratatul semnat de 107 țări în 1967 privind spațiul cosmic interzice plasarea sau utilizarea armelor nucleare, biologice sau chimice pe orbita Pământului.

Pe ce nu au contat a fost cea mai simplă armă a Forțelor Aeriene SUA vreodată: o tijă de tungsten care ar putea lovi un oraș cu puterea explozivă a unei rachete balistice intercontinentale, scrie Business Insider.

În timpul războiului din Vietnam, SUA au folosit bombele „Lazy Dog”. Acestea erau pur și simplu piese din oțel solid, cu o lungime mai mică de 50 mm, prevăzute cu aripioare.

Nu exista niciun exploziv: au fost pur și simplu aruncate cu sutele din avioanele care zburau deasupra Vietnamului.

Proiectilele Lazy Dog (cunoscute sub numele de „bombe cinetice”) ar putea atinge viteze de până la 500 mph pe măsură ce ar cădea pe pământ și ar putea pătrunde 9 centimetri în beton după ce ar fi căzut de la doar 3.000 de picioare.

Ideea este ca și cum ai trage gloanțe asupra unei ținte, cu excepția faptului că, în loc să piardă viteza pe măsură ce se deplasează, proiectilul câștigă viteză și energie care vor fi ”cheltuite” la impact.

Așa a devenit proiectul Thor

În loc de sute de proiectile mici lansate de la câteva sute de metri, Thor folosește un proiectil mare lansat de la de la câteva mii de kilometri deasupra Pământului. Ideea „Fulgerelor lui Dumnezeu” este ”un pachet” de tije de tungsten de dimensiunea unui stâlp de telefon care ar fi lansate de pe orbită și care ar atinge o viteză de până la 10 ori viteza sunetului.

Un astfel de proiectil ar putea pătrunde zeci de metri în Pământ, distrugând orice buncăr potențial întărit sau situri subterane secrete. Mai mult decât atât, atunci când proiectilul lovește, explozia ar fi similară cu magnitudinea unei arme nucleare care pătrunde în sol.

Administrația Bush chiar a luat în considerare revizuirea ideii de a lovi siturile nucleare subterane din țările care nu respectă prevederile convențiilor internaționale.

Sursa: dcbusiness.ro

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!