fbpx
JUSTITIENATIONALOPINII

Free Gica? DREPTATEA, o exceptie stinghera

In ce țară din lume mai există o asemenea solidarizare cu inculpații dovediți de justiție? De unde empatia asta bolnăvicioasă? Cum să apară la televizor toți țucălarii cerând grațierea unor infractori? Ce e până la urmă justiția în România, o târguială, o țigăneală, o prosteală doar pentru fraieri?

Și ce dacă e cineva celebru când ajunge la pușcărie? De ce să mă solidarizez cu un om doar pentru că e cunoscut? Nu știa în ce anturaj se bagă? Nu a câștigat destui bani pe căi legale? Cine l-a pus să recurgă la evaziune fiscală?

Pot să respect pe cineva pentru ce a făcut în viață sau în carieră, dar asta nu înseamnă că e mai presus de lege. Sau furtul nu e perceput ca fiind ceva suficient de grav în România?

mitaLe recomand tuturor acestor caractere mici care le plâng de milă șmenarilor să o facă în timp ce stau la vreo coadă ore în șir, în timp ce se chiorăsc la fiecare ban în magazine căutând produse cât mai ieftine, în timp ce n-au ce să le pună copiiilor pe masă, în timp ce se înghesuie prin tramvaie, în timp ce plătesc o mie și una de taxe și dări, în timp ce crapă cu zile prin spitale pentru că n-au bani de șpagă, în timp ce se îmbracă la second-hand, în timp ce se împrumută pentru o masă de sărbători, în timp ce-mpușcă francul de la leafă la leafă, în timp ce se hrănesc cu resturi și în timp ce le pică dinții din gură. Cât câștigă șmenarii dintr-un tun, popândăii care le plâng de milă nu câștigă toată viața.

Într-o societate deviantă, justiția pare șocantă. De Goran Mrakic

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.