Franta se opune intrarii Romaniei in spatiul Schengen din cauza tiganilor pusi pe rele

inca-300-de-tigani-au-fost-expulzati-din-franta-86164-1

Fostul premier francez Francois Fillon, candidat pentru postul de lider al partidului de centru-dreapta UMP, dar si candidat la prezidentialele din 2017, se opune intrarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen, pe motiv ca de acolo vin cei mai multi tigani.

„Doresc introducerea suspendarii temporare a participarii la Schengen a tarilor care sunt in incapacitatea de a-si asigura controlul frontierei”, a declarat el intr-un interviu televizat pentru TF1, conform Le Monde.

Mai mult, acesta a nominalizat tarile in cauza: „Trebuie sa evitam aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, pentru ca de acolo vin cei mai multi tigani in Franta”, informeaza agentia de presa Focus.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Acesta a avansat mai multe propuneri care sa limiteze imigratia in Franta, vorbind si despre reformarea spatiului Schengen. Acesta a botezat noul spatiu Schengen, reformat, „Schengen +”.

„Este necesara crearea unui corp european al politiei de frontiera, iar Franta trebuie sa preia responsabilitatea acestei initiative, in cooperare stransa cu tari afectate de imigratia masiva, precum Italia, Spania, Grecia si Malta”, a afirmat Fillon.

Fostul premier doreste si inasprirea conditiilor de obtinere a cetateniei franceze, caracterizandu-le pe cele din prezent „prea disparate”, permitand dobandirea cetateniei aproape automat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Neo-marxiștii buzoieni promovează integrarea migranților în timp ce românii n-au de muncă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.