Franta nu accepta Romania in Schengen pana nu se rezolva problema TIGANILOR!

Presedintele partidului francez UMP, Jean-Francois Cope, a declarat ca Romania si Bulgaria nu trebuie sa intre in spatiul Schengen intrucat problema imigrantilor rromi nu a fost rezolvata.
Franta-nu-accepta-Romania-in-Schengen-pana-nu-se-rezolva-problema-rromilor„Lasati-ma sa fiu cat se poate de clar. Nu putem accepta intrarea Romaniei si a Bulgariei in spatiul Schengen pana cand problema imigrantilor rromi nu este rezolvata. Vreau o Europa care sa revizuiasca tratatul Schengen din temelii”, a declarat seful UMP intr-un ropot de aplauze in Meyzieu, acolo unde partidul este favorit la alegerile viitoare, scrie L’Express.

Declarandu-se un european convins, viceprimarul din Meaux a declarat ca Europa trebuie sa se protejeze.

„Americanii se protejeaza. Chinezii se protejeaza. Si noi? Noi ramanem in bataia vantului? Iubesc Europa si avem nevoie unii de altii”, a mai declarat Jean- Francois Cope.

Si presedintele Frontului National, Marine Le Pen, s-a aratat alarmata de posibilitatea intrarii Romaniei si Bugariei in spatiul Schengen. Ea l-a avertizat pe ministrul de Interne Manuel Valls ca „Franta se va opune”, acuzandu-l in acelasi timp ca refuza sa se confrunte cu adevaratele probleme.

„De la 1 ianuarie 2014, Romania si Bulgaria vor fi membri cu drepturi depline ai UE”, a precizat Marine Le Pen intr-un comunicat. „Fara sa fi intrat inca in Schengen, circulatia in cadrul UE a romanilor si bulgarilor si, prin urmare, a rromilor va fi si mai usoara decat in prezent”, a afirmat ea.

Ministrul francez de Interne e extrem de rezervat in privinta aderarii Romaniei la Schengen

Joi dimineata, Valls s-a declarat „mai mult decat rezervat” in privinta intrarii Bulgariei si Romaniei in Schengen. El a reamintit de asemenea ca „trebuie atentie in privinta stigmatizarii”, dupa unele afirmatii facute de Nathalie Kosciusko-Morizet, membra a partidului de opozitie UMP, care a spus ca romii ii „hartuiesc” pe parizieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.