Franta nu accepta Romania in Schengen pana nu se rezolva problema TIGANILOR!

Presedintele partidului francez UMP, Jean-Francois Cope, a declarat ca Romania si Bulgaria nu trebuie sa intre in spatiul Schengen intrucat problema imigrantilor rromi nu a fost rezolvata.
Franta-nu-accepta-Romania-in-Schengen-pana-nu-se-rezolva-problema-rromilor„Lasati-ma sa fiu cat se poate de clar. Nu putem accepta intrarea Romaniei si a Bulgariei in spatiul Schengen pana cand problema imigrantilor rromi nu este rezolvata. Vreau o Europa care sa revizuiasca tratatul Schengen din temelii”, a declarat seful UMP intr-un ropot de aplauze in Meyzieu, acolo unde partidul este favorit la alegerile viitoare, scrie L’Express.

Declarandu-se un european convins, viceprimarul din Meaux a declarat ca Europa trebuie sa se protejeze.

„Americanii se protejeaza. Chinezii se protejeaza. Si noi? Noi ramanem in bataia vantului? Iubesc Europa si avem nevoie unii de altii”, a mai declarat Jean- Francois Cope.

Si presedintele Frontului National, Marine Le Pen, s-a aratat alarmata de posibilitatea intrarii Romaniei si Bugariei in spatiul Schengen. Ea l-a avertizat pe ministrul de Interne Manuel Valls ca „Franta se va opune”, acuzandu-l in acelasi timp ca refuza sa se confrunte cu adevaratele probleme.

„De la 1 ianuarie 2014, Romania si Bulgaria vor fi membri cu drepturi depline ai UE”, a precizat Marine Le Pen intr-un comunicat. „Fara sa fi intrat inca in Schengen, circulatia in cadrul UE a romanilor si bulgarilor si, prin urmare, a rromilor va fi si mai usoara decat in prezent”, a afirmat ea.

Ministrul francez de Interne e extrem de rezervat in privinta aderarii Romaniei la Schengen

Joi dimineata, Valls s-a declarat „mai mult decat rezervat” in privinta intrarii Bulgariei si Romaniei in Schengen. El a reamintit de asemenea ca „trebuie atentie in privinta stigmatizarii”, dupa unele afirmatii facute de Nathalie Kosciusko-Morizet, membra a partidului de opozitie UMP, care a spus ca romii ii „hartuiesc” pe parizieni.

11 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU