Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
NATIONALSTIRI

Francezii SE TEM MAI MULT DE TIGANII din Romania decat de TERORISTII ARABI!

cea-mai-mare-problema-in-franta
De frică să nu se întoarcă în ,,Hexagon“ / Francezii vor să le găsească locuri de muncă tiganilor din Buzău

Reprezentanți ai Oficiului Francez pentru Imigrație și Integrare (OFII) au participat ieri la o întâlnire cu reprezentanții Prefecturii Buzău și ai Consiliului Județean, pentru a discuta despre semnarea unui acord pentru realizarea unui program de reinserție a tiganilor din județ. Un astfel de program se derulează deja în Gorj, Mehedinți, Alba și Timiș, județe pe care francezii le-au dat ieri exemplu de reușită a eforturilor de a rezolva ­pro­blemele etnicilor tigani.

„Pot fi diferite tipuri de sprijin. În primul rând, sunt identificate problemele, cum ar fi școlarizarea copiilor, ­pro­bleme de sănătate sau integrare socială. Plecând de aici, căutăm cele mai bune soluții pentru rezolvarea lor. Este un parteneriat încheiat cu autoritățile române, care se bazează pe principiul egalității între partea franceză și cea română. Identificăm împreună problemele, realizăm împreună o anchetă socială și angrenăm autoritățile locale și propunem soluții adaptate. Adesea depășim cadrul fiecărei familii, pentru a beneficia de acest ajutor întreaga comunitate. De exemplu în Neamț am cumpărat un tractor pentru o familie, iar condiția a fost ca acest tractor să fie folosit și de alți oameni din satul respectiv. Sunt soluții diferite, în funcție de problemă”, a declarat Hossein Mokry, directorul OFII.

Prea puține soluții concrete

În ciuda expunerii de idei care ar putea convinge tiganii buzoieni să prefere să muncească în propria țară, oaspeții francezi nu au putut oferii soluții concrete. „Ce te faci dacă le oferi un tractor, dar ei nu au pământul lor ca să îl lucreze?!”, a fost una dintre întrebările la care francezii nu au găsit răspuns. Un alt răspuns evaziv a venit când ziariștii au întrebat despre soluțiile la care s-au gândit francezii în legătură cu romii din Calvini, localitate recunoscută pentru numărul mare de romi repatriați din Franța.

32.000 de tigani în Buzău (cifra oficiala nu reprezinta nici jumatate din numarul real)

În principiu, invitații au lăsat să se înțeleagă că se vor orienta pe cursuri de formare profesională care să le permită tiganilor angajarea în România, soluție care ar trebui să-i convingă să renunțe să se întoarcă la cerșit în Franța, țară în care au primit bani să se întoarcă în România.

La întâlnirea de ieri, printre invitații francezi s-a aflat și Jean Dussourd, prefectul onorific al Parisului, cel care a vorbit despre solidaritatea cu poporul francez, simbolizată de prezența la marșul de duminică a președintelui Klaus Iohannis. Oaspetele a mai spus că preșe­dintele român va repeta vizita la Paris peste mai puțin de o lună.

„În evidențele noastre, la nivelul județului Buzău sunt 32.000 de persoane de etnie romă. Cele mai multe locuiesc pe raza județului, în Rm. Sărat, Cilibia, Râmnicelu, Cândești. Ne-am propus ca împreună să încheiem mai multe parteneriate pentru a sprijini persoanele defavorizate. Ne sprijinim în primul rând pe ajutorul domnului Jean Dussourd”, a declarat prefectul Buzăului, Mariana Buleandră.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.