fbpx
SOCIETATE

FOTO: Blasfemie sub patronajul Ministerului Culturii

#MinisterulCultrurii #Blasfemie

blasfemie sub patronajul ministerului culturii foto 1

Expoziția este organizată de Art Safari, sub patronajul Ministerului Culturii, la Palatul Dacia de pe strada Lipscani.

Intitulată „Nmyphs and Zombies. Speranța lui Ondine și disperarea lui Baraka”, evenimentul este prezentat ca fiind „o expoziție de artă contemporană românească așa cum nu ai mai văzut.”

În fapt, lucrările reunite sub această falsă promovare reprezintă o blasfemie la adresa Mântuitorului și a Maicii Domnului, fiind greu de descris în cuvinte piesele expuse la această expoziție.

Un exemplu, semnalizat de blogul Theodosie.ro, este Maica Domnului cu Pruncul Iisus, care este reprezentată fumând, având în loc de chip un craniu. Exemplele pot continua, însă nu dorim ca prin detalierea lucrărilor să promovăm această expoziție.

Potrivit site-lui Art Safari, „Ondine Slimovschi (n. 1982) este o artistă a mitologiei senine și a bestiarului basmelor frumoase. Folosește portretul feminin ca instrument prin care sugerează emoții puternice, iar Paul Baraka (n. 1994) este un artist care se concentrează pe subiecte șocante și provocatoare. Abordarea sa este și una critică, evidențiind banalitatea răului prin sarcasm și ironie.”

Curatorul expoziției este Ruth Hibbard, de la „Victoria and Albert Museum”, Londra.

blasfemie 2 e1693812975892

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.