Fostul primar din Pungesti: Am fost scos de jandarmi din masina, tarat pe asfalt, apoi am lesinat

Fostul primar din Pungeşti Costică Spiridon, care luni dimineaţă a fost dus cu o ambulanţă la SJU Vaslui, susţine că în momentul în care a blocat cu maşina drumul a fost scos de jandarmi din autoturism şi târât pe asfalt, el spunând că nu îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat apoi întrucât a leşinat.

Costică Spiridon a ajuns în zona unde au loc protestele de la Siliştea luni după-amiază, la scurt timp după ce a fost externat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Vaslui, el spunând că vrea să fie alături de manifestaţii care se află în continuare în zona barajului creat de Jandarmerie.

El a povestit momentul în care a încercat să blocheze cu maşina drumul, luni dimineaţă, şi a fost ridicat de jandarmi.

„La scurt timp după ce am reuşit să pun maşina de-a latul şoşelei jandarmii mi-au deschis portiera şi m-au scos cu forţa din interior pentru că n-am mai reuşit să blochez portiera. Probabil în acel moment când m-au scos cu forţa din maşină mi-a fost fracturată o coastă. Apoi m-au târât pe jos, pe asfalt, după care nu-mi mai amintesc nimic pentru că am leşinat. Când mi-am revenit eram deja în ambulanţă şi eram undeva pe la intrarea în municipiul Vaslui, în drum spre spital. Un jandarm m-a călcat şi pe genunchi, astfel încât am şi acea contuzie la picior”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Costică Spiridon.

Costică Spiridon, fost primar la Pungeşti în perioada 2000-2004, a fost dus cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui luni dimineaţă, în urma incidentelor între jandarmi şi localnicii care protestează faţă de explorarea gazelor de şist. De asemenea, au fost duşi cu ambulanţele la SJU Vaslui şi un protestatar care a acuzat dureri în piept şi un jandarm care a alunecat într-un şanţ, suferind o contuzie lombară.

Luni după-amiază, toate cele trei persoane au fost externate.

„Toţi cei trei pacienţi au fost investigaţi de medicii de specialitate, iar după tratamentul medicamentos au fost externaţi. Cei trei au primit recomandări şi tratament la domiciliu, fiind în afara oricărui pericol”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, Ana Rindel.

Ea a precizat că fostul primar Costică Spiridon a fost diagnosticat cu „fractură costală, contuzie genunchi şi politraumatism prin agresiune”.

Câteva zeci de localnici din Pungeşti au reclamat intervenţia în forţă a jandarmilor, luni dimineaţă, în jurul orei 04.30, oamenii spunând că mai mulţi protestatari au fost ridicaţi şi urcaţi în dube, în timp ce pe drumul judeţean din zonă Jandarmeria a montat garduri, drumul find blocat în totalitate.

În acest timp, compania Chevron a adus utilaje în perimetrul în care ar urma să fie instalată sonda pentru explorarea gazelor de şist.

O parte din protestatari au susţinut că au fost agresaţi de jandarmi şi că ar fi fost loviţi inclusiv cu bastoanele de către forţele de ordine.

La rândul lor, reprezentanţii Jandarmeriei spuneau că aproximativ 100 de persoane au blocat drumul judeţean, iar misiunea jandarmilor a fost „să asigure un climat de normalitate la Pungeşti”.

Realitatea TV

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.