Fostul adjunct al SIE: „Ce știm cu adevărat despre omul care conduce guvernul României?”

Fostul adjunct al SIE, generalul în rezervă Silviu Predoiu, spune, referindu-se la dosarul premierului din SUA, că din punct de vedere legal Florin Cîțu poate fi prim-ministru, dar din punct de vedere etic, fanatismul celor care se înghesuie să îl apere ar trebui să dea tuturor.

Predoiu subliniază că sunt și alte neclarități în biografia premierului.
Într-un început torid de august când, mai peste tot, știrile sunt despre vacanțe, jocuri olimpice, Messi, incendii și climă, la noi apare din neant „scandalul anului”, „lovitura devastatoare”, „premierul penal”. Cam așa suna titlurile articolelor vizând isprăvile din S.U.A., în urmă cu mai bine de douăzeci de ani ale lui Florin Cîțu. Si astfel, temperatura înaltă de afară se transferă în arena politică ce brusc dă în clocot, împărțită în tabere pro și contra, aparent ireconciliabile.

Privind fără patimă, cred că sunt două puncte de subliniat și o întrebare de ridicat, în această dezbatere:
– Din punct de vedere legal, întrebarea întoarsă pe toate părțile, respectiv dacă în aceste condiții mai poate fi premier, are un singur răspuns: DA. Iar asta pentru că, în conformitate cu legislația națională, pentru o asemenea infracțiune a intervenit, de mult, reabilitarea.
– Din punct de vedere etic, fanatismul celor care se înghesuie să îl apere pe Cîțu, mulți dintre ei până mai ieri în tabăra cealaltă, ar trebui să dea tuturor, inclusiv domnului Cîțu, de gândit. Ei sunt aceiași oameni care, pentru lucruri la fel de „puțin grave”, pentru „accidente ale tinereții” sau „întâmplări nefericite”, dar având ca subiect inamici politici, de obicei pesediști, au cerut cu vehemență demisii, retragere din viața publică, etc. Adică este vorba, în fapt, despre lipsă de criterii, lipsă de principii și dublu standard.
Și totuși, rămâne întrebarea: Ce știm cu adevărat despre omul care conduce guvernul României în acest moment? Sunt prea multe zvonurile de pe piața, începând de la eșecurile în evoluția sa academică, la implicarea sau nu în atacul speculativ la adresa leului și până la motivația îndepărtării sale dintr-o bancă, ce așteaptă clarificări. Clarificări pe care Florin Cîțu nu le datorează nimănui, dar pe care Prim Ministrul Cîțu le datorează tuturor românilor. În sine, fiecare din neclaritățile biografice ale d-lui Cîțu s-ar putea sa fie irelevante, dar suma „neraspunsurilor” crează neîncredere. Pentru că, în ultimă instanță, când ocupi o asemenea funcție, când ești în postura să iei decizii ce influențează viața fiecărui cetățean dar și prezentul și viitorul națiunii, despre ÎNCREDERE este vorba, a scris Predoiu pe pagina sa de Facebook.

Sursa: cotidianul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *