Fostii detinuti politici: Tortionarii au fost ocrotiti de autoritati 23 de ani!

Federaţia Română a Foștilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomuniști (FRFDPLA) a primit cu satisfacţie demersurile IICCMER prin care, în sfârșit, după 23 de ani de la căderea comunismului, foștii șefi de lagăre și închisori politice vor fi trași la răspundere penală pentru crimele săvârșite atunci împotriva luptătorilor anticomuniști și a elitelor societăţii românești. Chiar dacă tardiv, acest demers este important pentru restabilirea dreptăţii și reîntronarea deplină a legalităţii, principiu esenţial în consolidarea statului de drept.

Totuși, dorim să reamintim IICCMER, organelor penale ale statului român și publicului românesc, faptul că noi, foștii deținuți politici și urmașii noștri ducem încă din 1990 această luptă pentru tragerea la răspundere penală a torționarilor vinovați de exterminarea camarazilor noștri de luptă. Primele anchete penale la adresa foştilor şefi ai Securităţii – Alexandru Nicolski (născut Boris Grunberg) şi Alexandru Drăghici au fost deschise prin demersurile colegilor noştri, între care regretaţii Gheorghe Jijie şi Constantin Iulian.

Din păcate, din cei doi şefi ai Securităţii, coordonatori ai crimelor regimului comunist, unul a decedat subit, iar celălalt a fost favorizat să fugă în străinătate.

Citiți și:  Lovitură pentru TORTIONARI! Vot crucial în Parlament

Timp de douăzeci şi trei de ani ne-am străduit, prin nenumărate demersuri, să determinăm deschiderea anchetelor penale împotriva acestor criminali, în ciuda autorităţilor penale care permanent au obstrucţionat şi tergiversat demersurile noastre, ocrotind practic pe vinovaţi, care în majoritatea lor au murit liniştiţi în acest răstimp, beneficiind de indemnizaţii colosale, de onoruri şi de distincţiile statului român.

Aceste obstrucţii ne-au determinat să ne adresăm în 2009 Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, dosarul fiind între timp publicat în cadrul unei lucrări ample, cuprinzând 3 volume.

În acest sens, aducem la cunoştinţa IICCMER şi organelor Procuraturii disponibilitatea noastră de a pune la dispoziţie numeroasele documente adunate de noi în aceşti 23 de ani, cuprinzând inclusiv declaraţii autentificate notarial ale foştilor deţinuţi politici, cei mai mulţi decedaţi până la acest moment, cu privire la atrocităţile petrecute în închisorile şi lagărele de muncă comuniste, precum şi la identitatea criminalilor, pentru identificarea tuturor celor care mai sunt în viaţă şi tragerea lor la răspundere penală.

Citiți și:  Implicarea lui George Soroș în lovitura de stat de la 1989

Atragem atenţia totodată, ca urmare a vastei experienţe căpătate de noi în aceşti 23 de ani, asupra necesităţii alinierii codului penal românesc la legislaţia internaţională, în sensul includerii crimelor la adresa umanităţii, considerate imprescriptibile, în lista infracţiunilor pedepsite de statul român. Altfel, faptele criminalilor regimului comunist vor fi încadrate, ca şi până acum, la infracţiunea de omor deosebit de grav, ceea ce va favoriza făptuitorii, ca urmare a prescrierii infracţiunii.

De asemenea, cerem organelor abilitate şi IICCMER extinderea anchetelor asupra tuturor celor vinovaţi de crimele regimului comunist, în acest sens indicând pe foştii şefi ai Securităţii, pe cei care au deţinut funcţii în structurile politice ale regimului şi nu în ultimul rând pe informatorii Securităţii şi acuzatorii din procesele politice, care au contribuit la condamnarea victimelor dictaturii.

Federaţia Română a Foştilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomunişti
Preşedinte: Marcel Petrişor

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile