FOSTĂ VÂNZĂTOARE LA APROZAR AJUNSĂ DEPUTAT PSD NE-A DĂRUIT CEA MAI DURĂ LEGE ANTI-FUMAT DIN UE

fosta-vanzatoare_la_aprozar_ajunsa_deputat_psd

La jumătatea lunii martie, legea anti-fumat în forma imaginată de deputata PSD Aurelia Cristea va intra în vigoare. În afară de pușcării și aeroporturi nu se va mai putea fuma în niciun spațiu public și nici afară, în stațiile de autobuz, de exemplu care au tavan și doi pereți. Principala problemă a legii este că spațiul public nu are și o definiție exactă a ceea ce înseamnă „spațiu destinat utilizării colective”, așa că în unele minți orice ar putea fi spațiu public închis, cum ar fi scara blocului unde tu ai deschis ușa de la apartamentul în care fumezi sau apartamentul în care tu și cu alți șase – șapte studenți locuiești. Inepția textului de lege apare și acolo unde se face referirea la locul de joacă al copiilor. Legea spune că se interzice „în locurile de joacă” în aer liber fumatul de parcă s-ar fi dus cineva pe tobogan cu țigara aprinsă. Dacă voia să facă o lege bună pentru copii, trebuia să spună pe o rază de X metri în jurul locului de joacă.

Dar ce să ceri de la o fostă vânzătoare de aprozar, după cum dezvăluia colegul său de partid, senatorul PSD Valer Marian. Din CVul oficial al actualei deputate lipsesc informațiile despre perioada 1986-1995, respectiv când Cristea avea între 18 și 27 de ani când potrivit lui Valer Marian aceasta a fost vânzătoare de aprozar. La vârsta de 30 de ani, fosta vânzătoare se înscrie la facultate, la 40 de ani face un master la Bioterra, apoi se dă profesoară universitară dar se dovedește că minte, Ponta o pune ministru și acum ne trântește legea anti-fumat cea mai dură din UE.
De exemplu în Austria dacă restaurantul are peste 40 de metri pătrați se poate face sală distinctă pentru fumător, în Slovacia se poate fuma în restaurante sau pe balcoanele de la mall-uri, în Germania fiecare land are propriile reglementări referitoare la fumat majoritatea landurilor permițând fumatul în încăperi speciale. În Franța, fumatul este interzis în restaurante, cluburi și discoteci, fiind permis doar pe terasele acestora, majoritatea dintre ele acoperite. În camerele de hotel nu se poate fuma, decât dacă există etaje speciale pentru fumători.

La noi, după cum a formulat Cristea textele de lege, dacă ai închis terasa cu pereți de folie transparentă și pui radiatoare, se cheamă în mintea aprozăresei că e spațiu închis și deci nu se fumează.  Ehe, dacă îi punea de la ILF niște folie când vindea ea la cântar legume afară, poate era și ea mai prietenoasă acum. Așa trebuie să suportăm noi frustrările ei de fostă vânzătoare la aprozar ajunsă ministru care se dă și cadru universitar în CV fără să fie. Să nu uitați s-o votați și în 2016, poate interzice și alcoolul în restaurante, cluburi și pe terase. (sursa: Curentul)

VEZI SI: SCANDAL: Curtea de Conturi: Românii au fost furați la GAZ în ultimii 10 ani

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

10 comentarii

 1. Da si altii cum au ajuns din pantofari sefi de stat ?

 2. Excelenta aceasta lege. Sunt fumător înrăit, însă perfect de acord.

 3. Indiferent ce a fost inainte,a gandit foarte bine. Sunt persoane care nu pot respira in fum de tigara si nu mai pot merge la un restaurant sau alte locuri in care se fumeaza. Cel mai rau este cand esti internat in spital , cu oxigenul in nas si iti vine fum de tigara si se can termina aerul. Nu este prea placut…. Apropo, sunt fosta fumatoare si mi-a placut sa fumez,dar intelegeti ca sunt si oameni carora daca le vine fumul de la tigarea celui de langa el in fata,nu mai pot respira. La fel e greu si pentru copii… Deci pana la urma fosta vanzatoare a stiut ce sa propuna si legea a fost aprobata de mai multe persoane care au avut alte meserii

 4. Si eu sunt fumator si sunt de acord cu legea, dar ma scot din pepeni latraii astia imaculati care n-au avut nimic de obiectat pana n-au primit o scanteie…

 5. PAUL SCHLLIC

  LEGEA VA DURA 70 ZILE

 6. Cristian BOTEZ

  Cate tampenii pe-aici! Bai, nene! E atat de simplu! Ce avem aici? Fumatori si nefumatori! DECI: localuri pentru fumataori si localuri pentru nefumatori!!! Nefumatorilor! Nu va obliga nimeni sa intrati intr-u bar de rockeri ( e doar unexemplu) ca sa va plangeti ca niste fetitze ca va ustura fumul sau ca vi se impregneaza in chilotzii tanga (cu atza in fatza)! Respirati cum vreti in localurile destinate numai voua!
  Si retineti! Libertatea unui individ se termina acolo unde incepe libertatea unui alt individ! Nefumatori! S-a umflat glutenul in voi si v ati procopsit cu o lege care, iata, va da sentimentul ca ati cucerit toate localurile publice din tara! Gloriosilor! 😉

 7. ,,Libertatea unui individ se termina acolo unde incepe libertatea unui alt individ,,
  Bravo.Frumoasa fraza.Chiar daca altul mai destept a spus-o.
  Dar maria Ta fumatorule.Ea se aplica bidirectional.Adica si libertatea ta de a-ti umple plamanii cu mizerie se termina atnci cand imi incalci mie libertatea de a respira altceva decat mizeria ta!
  Daca erati cu bun simt,nu se ajungea aici.Dar,nu mai poti manca niciunde in tara asta intr-un restaurant decat daca respiri si fum.Nesimtitilor nu le pasa de cei care nu fumeaza.Nici la masa nu poti sta linistit de fumul vostru.

  • nu ai dreptate,asta depinde de educatie! eu sunt fumator dar nu fumez unde pot sa deranjez pe altcineva si in madrid nu se mai fumeaza nicaieri in locuri publice. au scos si locurile pentru fumat din gari si aeroporturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *