Fost consilier de la Casa Albă, crede că Anthony Fauci a inventat Sars-Cov-2: „Este tatăl virusului”

 

Peter Navarro, consilierul comercial al fostului președinte Donald Trump, a susținut că dr. Anthony Fauci o să „dispară” în următoarele 90 de zile și l-a acuzat că este „sociopat”. Navarro a susținut că COVID-19 provine dintr-un laborator din Wuhan, China. Acest lucru nu a fost dovedit, iar Fauci a spus că este în favoarea unei anchete amănunțite, informează publicația Newsweek.com.

Fauci, care este directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), a numit anterior afirmația lui Navarro cum că este „tatăl” COVID „bizară”, dar Navarro a reiterat acel atac într-un interviu său cu Steve Bannon.

„Tony Fauci este tatăl virusului”, a spus Navarro.

Navarro a spus că Fauci a finanțat laboratorul prin intermediul unor terțe părți. „Dar iată ce e. Vreau să pun acest lucru în evidență. Fauci va dispărea în 90 de zile.”

Navarro i-a spus lui Bannon că „tu și cu mine” știam despre posibilitatea unei pandemii în ianuarie 2020 și a citat „răutatea” Partidului Comunist Chinez.

El a continuat să repete afirmațiile nedovedite că virusul provine dintr-un laborator din Wuhan și că Fauci a finanțat cercetarea.

„Ideea mea, Steve este că acest om este un sociopat”, a spus Navarro în timp ce Bannon a încheiat interviul.

Citiți și:  Dr.Fauci arunca BOMBA: Nu vom scăpa niciodată!

Vorbind în timpul unei audieri a Senatului din 11 mai, Fauci i-a spus senatorului Rand Paul că nu a oferit bani pentru cercetare în Wuhan. „NIH nu a finanțat niciodată și nu finanțează acum cercetări în cadrul Institutului de Virologie din Wuhan”, a spus Fauci.

La un eveniment „United Facts of America: A Festival of Fact-Checking” din 11 mai, Fauci a fost întrebat dacă este „încă încrezător” că COVID s-a dezvoltat în mod natural.

„Nu, de fapt … nu sunt convins de asta, cred că ar trebui să investigăm în continuare ce s-a întâmplat în China până când vom continua să aflăm, în măsura posibilităților noastre, ce s-a întâmplat”, a spus el.

„Cu siguranță, oamenii care l-au investigat spun că probabil a fost apariția dintr-un rezervor de animale care a infectat apoi indivizi, dar ar fi putut fi altceva și trebuie să aflăm acest lucru. Deci, știți, acesta este motivul pentru care am și spus: sunt perfect în favoarea oricărei investigații care analizează originea virusului „.
Pe 24 mai, Fauci a declarat pentru corespondentul Casei Albe Weijia Jiang, de la CBS News, că el crede că este „foarte probabil” ca COVID să se producă în mod natural, dar favorizează o investigație aprofundată în această privință.

Citiți și:  Fauci: Omenirea va purta pentru totdeauna mască în spațiile închise

Anthony Fauci a început să fie învinuit de colaborarea cu Institutul de Virologie din Wuhan la începutul acestei luni, când a recunoscut la o întrebare pusă de senatorul Rand Paul, în timpul unei audieri în Congres, că a finanţat cercetări la Institutul de Virologie Wuhan prin terţe părţi – după ce iniţial negase acest lucru. Fauci, în calitate de director al Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a acordat finanţări Institutului de virologie din Wuhan, prin intermediul unui ONG pentru a susţine financiar programe de îmbunătăţire a capacităţilor letale ale coronavirusurilor – deşi asemenea programe fuseseră interzise în SUA, printr-un moratoriu, după ce numeroşi virologi eminenţi au atras atenţia asupra pericolelor prezentate de aceste programe asupra sănătăţii populaţiei din întreaga lume – în cazul în care asemenea virusuri „îmbunătăţite” ar fi scăpat de sub control.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!