Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
INTERNATIONALNOUTATIPOLITICASTIRI

A fost atacata cibernetic RUSIA de ISRAEL?

Un specialist în securitate informatică a declarat că un virusul Stuxnet a atacat o centrală nucleară din Rusia şi Staţia Orbitală Internaţională. Malware-ul a devenit cunoscut după ce în 2010 a vizat infrastructura nucleară a Iranului, atacând şi distrugâng computerele ce controlau mai multe centrifuge de uraniu de la centrala Natanz. Stuxnet, unul dintre puţinii viruşi informatici care produce daune materiale, a fost larg atribuit Israelului şi Statelor Unite.

Virusul “a infectat grav” reţeaua uzinei nucleare ruse, a declarat recent Eugen Kaspersky, şeful companiei de securitate Internet Kaspersky Lab, la o conferinţă în Canberra, Australia. “Reţeaua centralei lor nucleare, care a fost deconectată de la internet… a fost grav infectată de Stuxnet”, a precizat Kaspersky, citat de SC Magazine din Australia. Acesta a mai declarat că malware-ul a fost transportat ulterior de către astronauţii ruşi la staţia spaţială pe un stick USB.

Stuxnet se propagă folosind sistemul de operare Windows, dar este programat să atace interfeţe de control industrial create de firma Siemens – numite SCADA, scrie EpochTimes. Staţia Orbitală Internaţională foloseşte de asemenea sisteme SCADA, care sunt folosite pentru a controla diverse funcţii ale staţiei.

Stuxnet este prima armă cibernetică din lume cu importanţă geopolitică iar jurnaliştii de la Spiegel au mers în 2011 în Israel, ţara unde a fost inventată această armă, pentru a afla culisele viitorului război informatic. Symantec, una dintre cele mai mari companii de securitate informatică din lume, are o divizie şi în Israel, la Tel Aviv, la 15 minute de aeroportul internaţional Ben Gurion. La sediul acestei divizii jurnaliştii de la Spiegel s-au întâlnit cu Sam Angel, şeful diviziei. „Stuxnet este cel mai sofisticat atac pe care l-am văzut. Acest tip de atac, direcţionat asupra unui sistem industrial izolat este nemaiîntâlnit”, spune şeful Symantec,m referindu-se la cazul centralei iraniene. Inginerii de la Symantec au reuşit să descopere urmele celor care au lansat Stuxnet. Potrivit analizei lor, Stuxnet infectase la vremea respectivă peste 100.000 de computere în lumea întreagă, dintre care mai mult de 60.000 în Iran, peste 10.000 în Indonezia şi puţin peste 5.000 în India. De atunci virusul a continuat să se răspândească şi să fie folosit. Sursa: FrontPress.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.