Fosila Comunistă Nicolae Manolescu susține vaccinarea obligatorie inclusiv la copii

Criticul Nicolae Manolescu, directorul Revistei „România Literară”, a scris într-un articol recent că se impune vaccinarea obligatorie a copiilor, profesorilor și a cadrelor medicale.

De-asemenea, Manolescu (81 de ani) vrea scoaterea din cămine a studenților nevaccinați. El afirmă, în mod stupefiant, că românii nevaccinați nu contribuie cu nimic la economie, ci doar profită de ea. Afirmația vine în contextul în care 70% dintre români sunt nevaccinați.

Revista „România Literară” este finanțată în totalitate de către stat, prin intermediul Ministerului Culturii. Cu alte cuvinte, paginile revistei în care tună și fulgeră Nicolae Manolescu sunt finanțate, în proporție de 70%, din taxele și impozitele plătite de nevaccinați. Doar în 2014, revista lui Nicolae Manolescu a primit peste 33.000 de euro de la stat.

„Deși e limpede că vaccinul reprezintă cea mai bună protecție, oamenii nu mai cred autoritățile, ci pe antivacciniști. E normal? Eu zic că nu. Mai ales că argumentele antivacciniștilor sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârșire. O reputată doamnă doctor are obiceiul de a invoca tot soiul de cazuri particulare. O prietenă sau o cunoștință s-a reinfectat sau a murit deși era vaccinată. Dumnezeu s-o odihnească, dar ce argument este acesta? În 18 septembrie a fost comunicat procentul de îmbolnăvire a celor nevaccinați: 92,17%. Nici faptul că între cei vaccinați care au recontractat boala se află trei celebrități nu are relevanță. Mai sunt și cei care nu se vaccinează pentru că nu vrea mușchii lor. Am putea spune că e problema lor. În realitate, e și problema noastră, a celor care ne-am vaccinat. Ei spun așa: dacă și cei vaccinați se îmbolnăvesc, înseamnă că vaccinul n-are nicio eficacitate; și, dacă e așa, de ce să ne vaccinăm. „Argument“ falacios: statistica spune altceva. O fi exagerată, o fi greșită, dar nu poate fi întoarsă pe dos ca o mănușă. Și, oricum am lua-o, valul 4 reprezintă dovada că nevaccinații ne vor infecta, în cele din urmă, Doamne ferește!, pe toți.

Soluția este, singura deocamdată, vaccinarea. În cel mai bun caz, ne vom vaccina contra Covid 19 în fiecare toamnă. Cum ne vaccinăm de ani și ani contra gripei sezoniere. Asta, dacă trece valul 4. Dar restricțiile se impun, indiferent de alegerile din partide sau de moțiunile de cenzură. Nu e vorba de discriminare, ce prostie!, să-i împiedici pe nevaccinați să intre în restaurante și în cluburi, majoritatea, tineri, care la concerte și teatre tot nu se duc, sau să călătorească în străinătate. E singurul mijloc să-i determini să nu infecteze toată nația. Să distrugă o economie de care profită, dar la care nu aduc nicio contribuție. Să ne prejudicieze pe toți cei care considerăm că relaxarea urmează muncii și nu invers. Lăsați-i să-i plătească testele. Nu e firesc să le plătească ceilalți contribuabili care s-au vaccinat. Nu le dați posibilitatea studenților care nu s-au vaccinat să ocupe un etaj separat în cămine. Asta, da, discriminare. Lăsați-i să-și caute gazde pe banii părinților lor. Mi-am trăit întreaga viață în mediul universitar, dar nu văd de ce ar trebui să plătesc capriciile unora sau altora dintre studenți sau părinți. Căci de capricii e vorba, în condițiile în care cei care sunt scutiți din motive medicale de a se vaccina pot veni cu dovada cu pricina. Obligați-i, da, pe oamenii școlii și pe medici și tot personalul din spitale să se vaccineze. De asemenea, pe copii. Să mi se ierte tonul patetic, care nu mi-e obișnuit, dar nu fac decât să spun, să repet, lucruri care trebuie spuse”, a scris Manolescu în România Literară.

„ România literară este astăzi principalul bastion care apără criteriul valorii estetice și morale în literatură și pledează pentru liberă exprimare, democrație, stat de drept, respect față de patrimoniu, civilitate în relațiile sociale și adevăr în toate manifestările publice”, se arată pe pagina de prezentare a revistei.

Incorect Politic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Dute nene si mori linistit de moarte buna, nu mai muri de off-ul celor care vad cate minciuni se indruga zi de zi!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *