Forțele speciale ale Armatei Române au făcut antrenamente cu militari din Macedonia de Nord și SUA în Germania (VIDEO)

Militari din forțele speciale din România, Macedonia de Nord și SUA s-au antrenat în comun în Germania. Exercițiile au durat aproape o lună. Antrenamentele forțelor speciale au reprezentant doar o mică parte dintr-un scenariu la care au participat câteva mii de militari din mai multe țări NATO și partenere.

În Germania, comandourile românești au luat parte la operațiuni de desant la care au fost folosite elicopterele partenerilor americani. Timp de mai multe săptămâni, românii au avut misiuni comune cu militari din forțele speciale din SUA și Macedonia de Nord.

Exercițiile s-au desfășurat la Hofenfels, în Bavaria, în apropiere de granița cu Cehia. Acolo este cea mai mare zonă de antrenament a armatei americane din Europa.

Exercițiul din Germania a durat aproape 4 săptămâni, din februarie, până-n martie. La manevre au luat parte peste 4500 de militari din 10 țări din NATO și partenere. Înainte de misiune, toți participanții au fost testați pentru a nu fi infectați cu SARS cov2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!