MILITARNOUTATI

Forţele pentru Operaţii Speciale ale ARMATEI ROMANE – VIDEO

operatii-speciale
Fortele pentru Operaţii Speciale, elita Armatei Romane, vor înlocui treptat în Afganistan cei 1.000 de infanterişti prezenţi acum în teatrul de război. Militarii se antrenează pentru lupta urbană, neconvenţională.

Numărul forţelor pentru operaţii speciale nu depăseşte câteva zeci. Pregătirea militară dusă la extrem face ca mai bine de jumătate din cei care-şi doresc să lupte în astfel de structuri să abandoneze. 

VEZI SI: MApN: România NIMICITĂ în patru ore de Rusia

Misiunea de antrenament este precisă: 20 de militari trebuie să ajungă pe o insulă, la zece kilometri de țărmul Mării Negre, ca să elibereze un grup de ostatici, ținuți prizonieri într-o clădire abandonată. Au la dispoziție doar zece minute, altfel ostaticii ar putea fi executați.

Pentru a nu da greș, luptatorii din Forţele pentru Operaţii Speciale acționează după un plan minuțios, stabilit în detaliu cu mult timp in urma. Mai întâi înaintează spre ţărm pe sub apă. Echipamentul de ultima generatie le asigură autonomie pentru 4 kilometri de înot subacvatic. Grupul trebuie să fie compact. Orice greșeală ar însemna compromiterea misiunii.

VEZI SI: Cum ar fi putut sa arate azi armata romana

Pe ţărm, misiunea scafandrilor este sprijinită de 5 militari lansaţi dintr-un elicopter Puma Naval.

În mai puțin de zece minute misiunea este îndeplinită. Ostaticii sunt salvați și ajung în siguranță pe mâna autorităților.

Astfel de antrenamente sunt ţinute întotdeauna departe de ochii privitorilor. Militarii care participă la ele fac parte din Forţele pentru Operaţii Speciale. Sunt aproximativ 100 de soldați foarte bine antrenați. Identitatea lor este în permanență ținută secretă. Nu au nume ci doar porecle pe care le folosesc în misiunile militare. Nu avem voie să le arătam feţele şă nici să spunem gradul pe care îl au în structura specială.

VEZI SI: Gradele în Armata Română

Pentru a face parte din trupele speciale, militarii se antrenează un an și jumătate. Dau probe fizice și sunt supuși unor testări psihice drastice. Fiecare probă pe care trebuie să o treacă este eliminatorie.

În ultimii șapte ani, trupele de elită au luptat în Afganistan alături de trupele speciale ale americanilor şi ale Marii Britanii. Pierderile din rândul lor au fost minime – doar 5 soldaţi – doi de la forțele navale, alți doi de la cele terestre. La finalul anului, numărul militarilor din Forţele pentru Operaţii Speciale va fi suplimentat în Afganistan, în timp ce infanteriştii români se vor retrage în unităţile din ţară.

VEZI SI: Sinucideri si comportament deviant in armata. Raspunsul MApN: Centrul de investigatii socio-comportamentale

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.