Formularul de LOCALIZARE a cetățenilor devine obligatoriu. Amenzi de 5.000 de lei

Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu din 20 decembrie pentru toți cei care intră în România, iar o ordonanță de urgență în acest sens a fost adoptată astăzi de guvern. Documentul este folosit deja în Europa și va ajuta autoritățile în realizarea anchetelor epidemiologice.

Tot astăzi executivul a aprobat un pachet social în beneficiul pensionarilor, al copiilor și al persoanelor cu dizabilități.

Formularul de intrare în România pentru pasageri, dacă nu este completat cetățenii vor plăti o amendă de 5.000 de lei.

Formularul va ajuta la ancheta epidemiologică pentru identificarea unor contacţi direcţi dacă se găsesc persoane infectate cu SARS-CoV-2. De azi şi până pe 20 decembrie o să se deruleze un proiect-pilot privind acest formular, care va deveni obligatoriu pe 20 decembrie.

Tot astăzi guvernul a majorat punctul de pensie la 1.586 de lei, iar alocaţiile copiilor de până la 2 ani sau la 3 ani pentru cei cu dizabilităţi au crescut la 600 de lei. Copiii între 2 şi 18 ani vor primi 243 de lei până termină liceul sau facultatea. De asemenea, persoanele cu dizabilităţi, indiferent de ce venituri au, vor primi a 13-a indemnizaţie, o singură /dată/, anul viitor în luna ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *