Foarte important! Când vom avea nevoie de o declarație pe propria răspundere? Iată ce spune Raed Arafat

Românii vor avea nevoie din nou de o declarație pe proprie răspundere. Raed Arafat a făcut câteva lămuriri în acest sens, explicând ce trebuie să conţină şi când trebuie să o avem asupra noastră.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a explicat de ce este necesară declarația pe proprie răspundere de care românii vor avea nevoie, începând de luni, atunci când vor dori să părăsească domiciliul după ora 23,00.
Raed Arafat a spus că va fi deajuns o declarație scrisă de mână, însă și formularul de pe internet este valabil
„Scrisă de mână. Scrisă de mână, care spune clar motivul deplasării și care este, bineînțeles, cu datele personale ale persoanei respective”. Întrebat dacă asta înseamnă că nu va exista un formular-tip de descărcat, el a precizat: „Poate să fie și un formular, cine vrea să descarce un formular, deci merg amândouă soluțiile”, a declarat secretarul de stat.

Raed Arafat, despre restricțiile de circulație impuse pe timp de noapte
”Limitarea deplasărilor între orele 23.00 și 05.00. Și aici sunt excepții. Doar poate lumea întreabă de ce. Pentru că acesta este intervalul în care tinerii, în special, se vizitează, poate merg la petreceri. Sunt studii, făcute și în alte state, care arată că au un scop definit.A fost emisă o ordonanță de urgență cu privire la telemuncă. Este obligatoriu ca orice instituție publică sau privată să ia măsuri astfel încât să se lucreze de la domiciliu”.

Raed Arafat, apel către populaţie!
”Ne aflăm într-o situație dificilă și este nevoie de implicare noastră a tuturor. Deznodământul va depinde de fiecare dintre noi, și la nivel instituțional și la nivel individual. Fiecare dintre noi poate să ajute și să fie parte din acest efort major ca să limităm impactul virusului care cauzează boala COVID-19.

Au fost adoptate un proiect și o hotărâre care vor intra în vigoare începând cu ziua de luni. Și efectul lor va avea o durată de implementare de 30 de zile. La finalul celor 30 de zile urmează să se facă o nouă evaluare, a declarat Arafat.

Măsurile au rolul de a reduce impactul virusului
”Prima măsură, cea mai eficientă dintre toate, portul măștii generalizat în orice oraș, indiferent de incidență. Credeți-mă că asta este măsura care va duce cel mai mult la limitarea răspândirii virusului, dacă este respectată.

A doua măsură națională este închiderea magazinelor la ora 21.00. Menirea ei este limitarea mobilității și a contactului și reducerea răspândirii. Cine poate face livrare la domiciliu, poate face. Farmacii și benzinării rămân deschise”, a declarat Raed Arafat în conferinţa de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.