Florin Cîțu TAIE fără milă: Lovitură totală pentru sute de mii de români

Florin Cîțu anunță adevărate schimbări din punct de vedere economic. Premierul țării a anunțat că acești români vor primi mai puțini bani în 2021. Cine sunt cei vizați de noua măsură? Este cea mai proastă veste.

Florin Cîțu vine cu vești proaste pentru o serie de bugetari. Mai exact, premierul a anunțat că va tăia o serie de sporuri. Decizia vine în contextul în care, potrivit acestuia, din datele identificate până-n acest moment, cheltuielile cu sporurile în sistemul bugetar reprezintă în jur de 600 de milioane de lei şi urmează ca.

În acest context, premierul a precizat că cel mai probabil luni, urmează să fie puse în dezbatere publică modificările avute în vedere de guvernanţi pe acest subiect, înainte de aprobarea proiectului bugetului de stat de către Executiv.

Printre persoanele vizate de aecste tăieri se numără și prefecții. Întrebat când ar putea apărea o decizie legată de sporurile bugetarilor şi mai exact de sporurile prefecţilor care sunt în continuare în plată, Cîţu a răspuns foarte clar.

Citiți și:  Radu Cristescu, REVOLTAT după declarațiile lui Cîțu despre facturi: 'Nu se poate să nu plăteşti' - Ba se poate, infractorule, chiar tu ne-ai arătat cum se face

“La buget bineînţeles şi multe dintre ele vor dispărea”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu taie din subvenții
De asemenea, premierul a subliniat faptul că subvențiile din acest an nu vor fi nicidecum ca cele de la nivelul anului trecut. Totuși, în cazul companiilor de stat care au suferi pierderi grave, ele trebuie să vină cu un program de reformă pentru a putea primi astfel de subvenții.

“Vă pot spune cât sunt sporurile, în jur de 600 de milioane de lei, ceea ce am identificat în acest moment, dar la buget veţi vedea exact cum vor arăta aceste sporuri. Eu vă spun că subvenţiile nu vor mai fi la nivelul anului trecut şi revin asupra acestui lucru.

Companiile de stat cu pierderi care vor să beneficieze de subvenţii de la buget trebuie să vină cu un program de reformă, de restructurare, care să arate că pot să meargă, să fie pe profit în câţiva ani de zile. Dacă nu, nu vor primi subvenţiile şi vor trebui să se descurce cu banii pe care îi au”, a declarat Florin Cîţu.

Citiți și:  News alert. Rafila, atac NIMICITOR la Cîțu! Primul SCANDAL de proporții în coaliție!

Întrebat ce sporuri vor fi reduse sau chiar eliminate, şeful Executivului a precizat că va fi nevoie de o dezbatere înainte de a clarifica acest aspect.

“Vom pune în dezbatere publică înainte de a aproba bugetul aceste modificări şi le veţi vedea săptămâna viitoare, cred că luni vor fi puse în dezbatere publică cel mai rapid şi atunci putem să discutăm despre ele”, a spus Florin Cîțu.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!