Florin Cîțu, ANUNTUL serii pentru românii nevaccinați. News alert

Premierul României, Florin Cîțu, a vorbit recent despre restricțiile anti-COVID din România. În contextul valului patru, acesta a punctat că lucrurile nu pot fi restricționate „pentru persoanele vaccinate”,

Ce se întâmplă cu românii care nu s-au vaccinat?
Florin Cîțu a subliniat că trebuie „doar să mergem să ne vaccinăm” iar „acest val patru nu ar trebui să se întâmple”

„Nu foarte mult, majoritatea măsurilor rămân. Tot ce se relaxează se întâmplă doar dacă nu ajungem la unu la mie, doi la mie și așa mai departe. Acum putem vorbi de anumite relaxări, dar când se ajunge la unu la mie acestea se anulează. Masca rămâne în continuare la interior.

Sper ca Ministerul Sănătății să fie pregătit de aceste cifre, vom face tot posibilul să nu ajungem acolo. Acum avem un vaccin care poate opri această pandemie, trebuie doar să mergem să ne vaccinăm.

În ianuarie, februarie, nu aveam vaccinuri, am ajuns la 150.000 de persoane pe zi capacitate de vaccinare. Acum avem vaccin, acest val patru nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să mergem să ne vaccinăm. Dar trebuie să fim pregătiți, de aceea i-am spus Ministerului Sănătății după valul trei să nu reducă lucrurile pe care le aveam pentru COVID”, a declarat Florin Cîțu la Digi24.

Citiți și:  Scena politică se cutremura din temelii! Coalitia de guvernare, in PERICOL. Anunțul făcut de Florin Cîțu

Ce spune Cîțu despre restricții?
De asemenea, premierul a spus că lucrurile nu pot fi restricționate pentru „persoanele vaccinate” deoarece „au înțeles mesajul”.

„Aș vrea să nu ajungem la 1500 de cazuri pe zi, aș vrea să ajungem la toți românii și să le spunem că vaccinarea este soluție. Înlesnirile vor fi ridicate, unele dintre ele, dacă ajungem din nou la unu la mie, doi la mie. Nu putem să restricționăm lucrurile pentru persoanele vaccinate.

Ele au înțeles mesajul și va trebui să vedem. Astăzi vorbim de o populație a României care este vaccinată și una care sperăm să se vaccineze în curând. Unele lucruri vor fi pentru toată lumea, dacă ajungem din nou la restricționarea acesteia, nu putem să o facem pentru vaccinați sau nevaccinați.

Citiți și:  ANUNTUL lui Cîțu. NU E NICIO ȘANSĂ ca reforma pensiilor prin PNRR să fie negociată cu UE: E IMPOSIBIL

Cât despre restaurantele la interior, cred că putem să vorbim despre persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boală, dar va trebui să vedem. Trebuie să discutăm cu specialiștii, au venit multe propuneri și data trecută de la Ministerul Sănătății, unele le-am acceptat, altele nu. Dați-mi voie să văd ce spun și specialiștii și apoi vom lua o decizie.

Nu vom mai închide piețele agroalimentare, nu vom închide mall-urile, nu voi închide economia, ea va fi deschisă în perioada următoare”, a conchis premierul.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *