Florin Cîțu, ANUNT de ultima ora: România se pregătește de marea redeschidere!

Premierul Florin Cîțu a susținut luni, 10 mai, o declarație de presă cu privire la redeschiderea locurilor din România care au fost închise din cauza pandemiei. Acesta a precizat că Guvernul are pe masă toate scenariile.

România se pregătește de marea redeschidere! Florin Cîțu: Toate scenariile sunt pe masă
În cadrul declarației de presă de luni, premierul a precizat că persoanele care au ales să se motiveze trebuie să își poată continua viața, așadar Guvernul are pe masă toate scenariile despre care s-a vorbit în ultima perioadă.

El a mai spus că actuala campanie de vaccinare nu este a sa, ci a Guvernului pe care îl conduce. Prim ministrul a reiterat că România are dozele necesare pentru a reveni la normalitate.

”Toate scenariile sunt pe masă. Persoanele care s-au vaccinat trebuie să-și poată continua viața. De foarte multe ori când avem un obiectiv ambițios se spune că nu se poate. Am spus că putem să revenim la normalitate și avem dozele. Această campanie de vaccinare nu este campania mea, ci a Guvernului”, a precizat Florin Cîțu.

Citiți și:  Fost șef SIE, atac UMILITOR la adresa lui Cîțu. News alert

Cum dorește premierul să impulsioneze campania de vaccinare
Florin Cîțu a continuat prin a spune că miniștrii și secretarii de stat vor merge la centrele de imunizare pentru a sta de vorbă cu românii și pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-COVID.

„Cred ca saptamana viitoare vom avea tot Guvernul in strada la centrele de vaccinare, ministri, secretari de stat. Facem de saptamana viitoare un fel de sedinta de Guvern in strada, vom vorbi cu cetatenii dupa ce ies de la vaccinare”, a spus premierul.

Maratonul Vaccinării are ”rezultate fantastice”
Premierul a mai spus că Maratonul Vaccinării a fost un succes și că pest 20 d emii de oameni s-au vaccinat în aceste zile.

“Venim după un week-end foarte bun privind campania de vaccinare. Maratonul vaccinării de la Bucureşti, cu rezultate fantastice. Avem peste 20.000 de persoane vaccinate la maraton, ceea ce arată dorinţa românilor de a reveni cât mai curând la normalitate”, a declarat, luni, Florin Cîţu.

Citiți și:  Lovitură DURA pentru Florin Cîțu! Mesajul lui Rareș Bogdan

Acesta a precizat că românii au înțeles importanța vaccinării și că, de fapt, acesta este în spatele succesului Maratonului Vaccinării.

“Nu există nicio coincidenţă că avem o rată a infecărilor în scădere, semnificativ, în acelaşi timp în care vedem şi o creştere a ratei de vaccinare. Ele merg mână în mână. Este nu doar o corelaţie, este şi o relaţie de cauzalitate de la vaccinare către rata de infectare în scădere”, a susţinut premierul.

Florin Cîțu a reiterat că este posibil ca până la începutul lunii iunie 5 milioane de oameni ar urma să fie vaccinați.

“Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare pentru a atinge ţinta până la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. Se poate, putem atinge această cifră şi am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând”, a subliniat Cîţu.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!