Florin Cîțu a spus CLAR: Va oferi Guvernul BANI pentru românii care se vaccinează?

Premierul Florin Cîțu a spus totul: Va oferi Guvernul bani pentru românii care se vaccinează? Trebuie precizat că această soluție pentru accelerarea campaniei de vaccinare a fost deja adoptată în Serbia, iar în altele, precum SUA sau Italia, există o dezbatere publică pe această temă.

Premierul Florin Cîțu a spus totul: Va oferi Guvernul bani pentru românii care se vaccinează? Șeful Guvernului a făcut joi declarații la Constanța, după vizita pe care a efectuat-o la Spitalul Militar, pentru a încuraja la maratonul vaccinării.

Cîțu a făcut precizări extrem de importante despre măsurile de redeschidere a sezonului estival pe litoralul românesc.

Premierul Florin Cîțu a spus totul: Ridicarea restricțiilor în două etape
”Este foarte important pentru noi să putem să deschidem din nou sezonul estival pe litoral și să o facem în siguranță.

Pentru a avea un sezon de succes, trebuie să lucrăm împreună și asigur patronatul de susținerea mea.

Promisiunea mea este că vom avea aceste soluții aprobate la timp, prin comitetul inter-ministerial, ca să putem avea o redeschidere parțială începând cu 1 iunie.

Va fi o redeschidere în două etape, nu se poate în una singură – vor urma noi măsuri de deschidere începând cu 1 august.

Mă bucură susținerea reprezentanților industriei pentru campania de vaccinare.”, a declarat Florin Cîțu.

Fără mască pe plajă, de la 1 iunie
”Deocamdată discutăm propunerile în comitetul inter-ministerial, urmează să adoptăm soluții, la propunerea INSP.

S-ar putea face o aplicație, pentru a verifica dacă cineva este vaccinat.

Obiectivul nostru este să avem 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, pentru a putea continua măsurile de relaxare.

Pentru 1 iunie putem vorbi de eliminarea purtatului măștiii de protecție, pe plajă.

Evenimentele private – nunți, botezuri, ar putea fi reluate și pe Litoral – discutăm întâi cu INSP și Ministerul Sănătății.

Eu sper și vreau ca evenimentele mari, ca Neversea sau Untold, să poată fi ținute, dar nu cred că se va putea după 1 iunie, ci mai degrabă după 1 august.

Cu cât avansează vaccinarea, putem să vedem o atenuare a afectelor pandemiei.

Nu știu în acest moment, nu am detalii să pot spune dacă evenimentele publice mai mici vor putea fi ținute după 1 iunie.”, a mai spus șeful Guvernului.

”Vaccinarea este singura soluție”
În acest moment, noi recunoaștem certificatele de vaccinare din Ungaria, Budapesta le recunoaște pe ale noastre – vom vedea dacă va fi nevoie și de un acord.

Nu am discutat despre renunțarea la declarația pe proprie răspundere, în cazul circulației pe timp de noapte.

Nu cred că vor exista discriminări între persoanele vaccinate și cele nevaccinate. Propunerile pe care le facem noi le-au făcut și alte țări. Trebuie să înțelegem că vaccinarea este singura soluție.

De mâine ne putem vaccina fără programare, există maratonuri ale vaccinării în întreaga țară, nu mai avem nicio scuză să nu ne vaccinăm.

Am văzut că există în lume diferite soluții pentru a-i renumera pe cei care se vaccinează. Eu nu cred că asta e o soluție, e ușor să arunci bani de la buget. Ce mai bună soluție este cea pe care o oferim noi: revenirea la normal.”, a arătat Cîțu.

Sursa: capital.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație