Florin Cîțu a lansat cel mai dur ULTIMATUM: Ne pregătim de acum!

În contextul pregătirilor specifice înaintea sezonului rece, prim-ministrul Florin Cîțu a dat joi un ultimatum autorităților locale și a demonstrat astfel că a trecut rapid peste revocarea din funcție a ministrului Justiției, Stelian Ion, dar și peste replicile dure cu liderii USR PLUS, care au confirmat recent că pregătesc cu omologii de la AUR un text comun pentru moțiunea de cenzură împotriva guvernului.

Amintim că tot joi, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a anunțat ce trebuie să facă Florin Cîțu pentru ca formațiunea din care face parte să renunțe la moțiunea de cenzură.

În ceea ce înlăturarea lui Stelian Ion, jurnalistul Dan Andronic afirmă că revocarea ministrului Justiției s-a făcut cu știința președintelui (n.r. – Klaus Iohannis). Pentru a liniști spiritele și pentru a evita o ruptură în coaliția de guvernare, se pare că Florin Cîțu plănuiește un schimb de ministere.

Revenind la mesajele premierului pentru autoritățile locale, precizăm că acesta le-a cerut să fie pregătite pentru iarnă. Astfel, șeful guvernului i-a invitat pe prefecți să facă o listă cu resursele de care au nevoie.

Florin Cîțu se pregătește pentru iarnă
Când va începe iarna în România, Florin Cîțu nu dorește că audă că sunt probleme cu stocurile necesare pentru furnizarea energiei şi cu operaţiunile deszăpezire.

Precizările au fost făcute în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii şi cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică, la care participă ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, precum şi reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii şi Transporturilor.

”Nu accept în acest an nicio scuză. Ştim că vine sezonul rece, trebuie să pregătim din acest moment toate stocurile: şi pentru energie, şi material pentru deszăpezire şi aşa mai departe. Toate stocurile trebuie pregătite.

Nu există o scuză, să spunem că nu am ştiut, că ne-a luat prin surprindere. Anul acesta nu are cum să ne ia prin surprindere sezonul rece. Ne pregătim de acum. De aceea aş vrea ca toată lumea să fie pregătită.

Premierul se teme de furtunile de zăpadă
Dacă are nevoie de ceva, să spună acum, nu în mijlocul unei furtuni de zăpadă sau altă situaţie. Acum trebuie să spunem ce avem nevoie. Trebuie să aveţi discuţiile acum cu operatorii economici, să faceţi contractele, să vă asiguraţi că aveţi toate stocurile”, a spus el.

Totodată, Florin Cîțu a solicitat autorităților să verifice foarte atent fiecare situaţie de acest tip. Precizările acestuia au fost făcute într-o videoconferinţă cu prefecţii şi cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică.

La acest eveniment a mai participat la şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. ”Trebuie să verificăm fiecare caz de falsificare a certificatelor de vaccinare. Au fost câteva situaţii şi de aceea trebuie să vă implicaţi direct. Ştiu foarte bine că aţi avut câteva acţiuni.

Atenție la falsificarea certificatelor de vaccinare
Altfel, liderul Guvernului României s-a referit la o situație din ce în ce mai prezentă: falsificarea certificatelor de vaccinare împotriva Covid-19. Premierul a anunţat ”zero toleranţă” faţă de cazurile de falsificare a documentelor citate..

Ştiu de exemplu că azi a fost o acţiune în care au avut loc percheziţii în judeţul Dâmboviţa. Aveţi şi alte cazuri în lucru. Vă felicit pentru acţiunea de astăzi. E foarte important ca oamenii să ştie că avem toleranţă zero pentru cei care falsifică certificate de vaccinare.

Cine falsifică un certificat de vaccinare pune în pericol viaţa altei persoane. Este important să stopăm astfel de situaţii şi orice resurse, oricâte aveţi nevoie, trebuie să spuneţi, dar trebuie să oprim aceste reţele imediat”, a mai afirmat Cîţu.

Sursa: evz,ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *