Floriile. 130 de ani de la nașterea lui Adolf Hitler

Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri adevărate din surse de încredere, unele confidențiale, curierul de la Bruxelles, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză dintre cele două războaie, atât de dragi mie – pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

20,21 aprilie

Horoscop Pe 20 aprilie s-au născut: Adolf Hitler, Napoleon al III-lea, Harvey Firestone, Harold Lloyd, Jessica Lange, Tina Cousins, Carol I, Vasile Timiș, Adrian Ilie. Pe 21 aprilie s-au născut: Ecaterina a II-a cea Mare, regina Elisabeta a II-a, Anthony Quinn, Charlotte Brontë, Max Weber, Oana Orlea, Lorry Wallfish.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox fix, pe 20 aprilie sunt Sfinţii: Teotim Ep. Tomisului, Teodor Trihina Atanasie, Ioasaf şi Zaheu. Nimic în ”Kalendar”. Pe 21, în calendarul fix sunt Sfinţii: Ianuarie, Alexandra, împărăteasa, Filipal şi Teodor din Perga. În calendarul mobil sunt Floriile. Nimic în ”Kalendar”.

După efemeride, Soarele părăsește Zodia Berbecului și intră, în mod convențional, în Zodia Taurului.

Duminică sunt Floriile, iar în sâmbăta dinaintea Floriilor, sărbătoarea mobilă cu care începe perioada pascale, ei bine, este „sâmbătă lui Lazăr”

De fapt este vorba despre trei Lazări: Lazăr cel sărac, pomenit de doctorul Luca, evanghelistul, Lazăr din Vitania, cel înviat din morţi de Iisus şi Lazăr, cel mort de dor de plăcinte, pe care nu l-a mai înviat nimeni pentru că este o poveste populară autohtonă.

Dacii nu prea le aveau cu învierea, reîncarnarea, şi alte reluări existenţiale. Probabil că prima reacţie la o poveste de acest tip era un pumn în nas pentru ca să te trezescă din beţie. Ei se bucurau când cineva înceta din viaţa asta, pentru că trecea în alt plan al existenţei, în lumea lui Zamolxe.

Pentru daci era un nonsens ca cineva să învie pe lumea asta!

Creştinismul, o religie orientală, care repetă misterul învierii, de exemplu la egipteni, Osiris, la perşi Ahura Mazda, ei bine creştinismul a confiscat marile sărbători ale echinocţiului de primăvară dedicate învierii naturii şi le-a detaliat pe o durată de timp foarte mare.

În varianta creştină natura învie, revine la viaţă prin simbolul lui Iisus. Iisus, ca parte din Sfânta Treime este ceasul cosmic care arată când natura devine vie, prin Învierea Sa.

Vă urez sănătate, bunăstare şi iubire tuturor celor care îşi serbează onomastica! După „Protocoalele” lui Cornelius Agrippa, cea mai iscusită minte în materie de ezoterism dar şi de diplomaţie imperială „La mulţi ani!” se spune numai la sărbătorirea zilei de naştere! Dixit!

O să vă povestească mulți despre dogmă, înțelesul Floriilor. Episodul intrării Lui Iisus în Ierusalim, pe un măgar împrumutat, urmat de fidelii lui care țineau în mâini crengi de palmier, simbolul victoriei.

O să vă povestescă mulți, dogma, canonul, ceea ce scrie pe unul sau pe alt site religios. Care și acolo nu sunt decât reproduceri din ceea ce este scris prin scrierile religioase cunoscute. Dar oare scrie undeva de ce a intrat în Ierusalim Iisus pe un măgar împrumutat? Probabil că da, este cunoscut faptul că Iisus a intrat în Ierusalim, pe un măgar împrumutat, silinu-se să nu atingă cu picioarele pământul ca să împlinească vechea profeție: ”cel ce este și nu are nimic, va intra în Ierusalim fără să atingă Pământul” .

Astăzi pomenim, cu aleasă reculegere, pe regele Carol I, întemeietorul dinastiei române de astăzi. Un istoric american spunea că dinastia teutonă a reuşit să pună în valoare calităţile şi atributele de excepţie ale poporului român, România atingând cea mai mare suprafaţă, cu cea mai mare populaţie și cu cea mai mare producție. (1938). Alți istorici spun că a fost o nenorocire pentru poporul român. De gustibus, cate bordeie, atâtea obiceiuri!

Drept să vă spun, dragi lupi, padawani și hobbiți nu știu de unde să încep, titlul este vast și s-a scris mult pe subiect. Se implinesc 130 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai importanți oameni ai istoriei, Adolf Hitler. Cantitatea de informație este foarte mare. De exemplu, am în bibliotecă cam o duzină de volume care tratează despre Adolf Hitler și implicarea lui în societăți secrete, ocultism și magie. Majoritatea sunt povești frumoase, făcute cu scopul propagandistic de a sataniza conducătorul celui de Al Treilea Reich. Vae Victis! Dacă germanii ar fi câștigat războiul, nu ar mai fi știut cum să-l laude pe Hitler. Așa, pentru că l-a pierdut, l-au făcut pe austriacul cu mustăcioră ca a lui Charlie Chaplin, pe care îl admira foarte mult, a plâns când a văzut ”Dictatorul”, ei bine, l-au făcut pe Hitler un nebun furios și un dușman al umanității. Așa se face, învingătorii scriu istoria!

Astăzi, sâmbătă, se împlinesc 130 de ani de la nașterea lui Adolf Hitler. Dacă doriți să vedeți adevărata lui personalitate, uitați-vă la sfârșitul filmului din anul 2012, ”Tigrul Alb”, unde Hitler are un monolog, de fapt, un dialog cu un personaj aflat în umbră. Tu ești acel personaj, dragă cititorule, lupule, padawan și hobbit, cum îmi place să-ți spun. Ție ți se adresează Hitler, în concepția rușilor, care numai prieteni nu au fost cu neamțul cel hotărât, dar rușii recunosc și respectă un om de excepție, chiar un dușman de moarte.

I-am făcut, acum zeci de ani de zile, horoscopul. Cerut de un președinte de stat din Orient. În interpretarea temei natale, am găsit că Adolf Hitler a fost un creator, un artist, un inspirat. Schimbat de un obuz care l-a îngropat, la propriu, în primul război și de realitățile Germaniei, de atunci. Dar, sub masca de fier de fürer s-a ascuns întotdeauna o fire empatică și emoțională. Un om de stânga, a condus Partidul Muncitoresc German Național-Socialist. A apărut ca omul providențial într-o Germanie cu probleme uriașe. Le-a rezolvat.

Hitler era vegetarian, nu bea, nu fuma și îi plăceu animalele, în special cățeii, avea o cățelușă, ce spun eu, o cățoaie, pe nume Blondie. Și-a stabilit punctul de comandă lângă Grădina Zoologică din Berlin, pe care o vizitat deseori. Se spunea că Hitler avea două mari iubiri: Germania și cățelușa, ciobănescul german, Blondie. Au avut aceiași soartă, înainte să se împuște, Hitler și-a otrăvit cățelul și proaspăta soție, Eva Braun, în ordinea aceasta.

Da, Hitler era interesat de astrologie, dar nu mai mult ca de rețetele vegetariene de bucătărie bavareză. S-a exagerat în mod voit, din motive diverse. Dacă ar fi fost mai interesat de astrologie, poate și-ar fi ales oamenii mai bine, care l-au trădat mereu, de la început la sfârșit. Este adevărat, că, în anul 1923, almanahul astrologic anual german, îl am pe undeva, în bibliotecă, spunea că o persoană născută pe 20 aprile poate să ajungă la putere în Germania.

Da, este adevărat, Hitler a consultat de mai multe ori un astrolog de origine elvețiană, pe Karl Ernst Krafft, dar exagerările că acesta din urmă ar fi fost ”astrologul fürerului” nu se justifică istoric. Nu se știe dacă cei doi au fost vreodată față în față.

Krafft s-a învârtit printre membrii marcanți ai partidului nazist, mai ales printre soțiile acestora și a făcut câteva preziceri astrologice, care s-au confirmat, dar care i-au atras, până la urmă, arestarea și moartea, în anul 1944 într-un lagăr. Toate se referau la tentativele de asasinat contra lui Adolf Hitler. Geheime Staatspolizei, adică GESTAPO, a interpretat că Krafft mai mult influența, decât prezicea. Fiind un foarte bun matematician a fost cooptat în colectivul von Braun, unde a calculat diverse traiectorii ale rachetelor V-2 și V-3 către Londra, Moscova și Washington. Erau suficiente motive să se scape de el la pierderea războiului.

Exagerările despre Hitler și astrologie au fost opera unui personaj foarte abil pe nume Ludwig von Wohl, sau Louis de Wohl, un austriaco-ungur, de fapt, un evreu catolic, care a emigrat în anul 1935 în Marea Britanie. Iar, când a început războiul, s-a prezentat la șeful MI5, Sir Charles Hambro, convingându-l de faptul că Hitler ascultă de sfaturile astrologice și că dacă aliații doresc să descifreze intențiile fürerului, trebuie să aibă și ei un consultatnt astrolog. Pe el. Șeful MI5 a zis, cu umorul britanic, că un nebun în plus nu are ce să strice în Marea Britanie, așa că l-a angajat pe de Wohl cu birou în centrul Londrei, salariu și mașină de serviciu. Cu titlu de amuzament să știți că de Wohl avea o soție, pe nume Alexandra, care se dădea drept prințesă din România. Se părea că erau doi escroci duioși, inofensivi!

Da, așa se părea, până la începutul lui iunie 1944. Cu două zile înainte de data celei mai mari debarcări din istorie, anul acesta se împlinesc 75 de ani, a avut loc o ultimă ședință de stat major. Vremea era rea, ploua, pe mare era furtună, docurile plutitoare nu erau toate gata, cineva prezenta niște fotografii cu siluete de tancuri ”Tiger” în zona de parașutare a americanilor. Toată lumea părea de acord ca data debarcării să fie amânată. Când, ușa sălii de ședință se dă de perete și apare numitul de Wohl. Grăsuț, cu un trabuc mereu în gură, părea o copie a lui Churchill. Legitimația de MI5 îi deschidea orice ușă. Nu se știe ce a spus lui Eisenhower și statului major aliat, timp de un minut și douăzeci de secunde, este un secret, care acum este sub Patriotic Act. Dar aliații nu au schimbat data debarcării, 6 iunie, cu toate informațiile împotrivă și au câștigat războiul. Cred că, este foarte probabil, ca de Wohl nu a fost un impostor!

Este sărbătoare, ce o să faceţi, ce o să ziceţi? Citiţi-mi horoscopul pe zodii, am sfaturi bune. Este aici, numai pentru domniile voastre, dar atenție, mâine este, în definitiv, o altă zi!

NOTA Orice postare pe forum se sterge, mai devreme sau mai tarziu. Asa este regula acestei rubrici sprijinita pe indicatiile UE. Mai multe ziare online, din aceleasi motive, vezi Capital, au renuntat la forumuri. Pentru o discutie civilizata, daca aveti ceva de spus, inteligent si interesat, va astept la dom.profesor@gmail.com. Autor: Radu Stefanescu / Evenimentul Zilei

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *