Firea ÎI CERE DEMISIA! CE VA FACE DRAGNEA? Totul a pornit de la o informaţie-bombă. Breaking news în politică


Firea vs. Dragnea, un război politic în care s-a mai consumat o luptă după ultimele declaraţii ale Primarului General al Capitalei, care a ţintit unul dintre membrii importanţi ai Guvernului şi totodată om de încredere al preşedintelui PSD.

Evenimentele de la mitingul Diasporei întreţin tensiunea din ce în ce mai mare între Gabriela Firea şi Liviu Dragnea. Edilul Capitalei consideră că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, încearcă să găsească un „ţap ispăşitor” pentru finalul violent al protestelor de la 10 august.

„Atât primarii, cât și prefecții au posibilitatea, potrivit legii, să-și delege atribuțiile dintr-un anumit domeniu. Tema “fugii din țară” este una complet falsă, câtă vreme atât eu, cât și doamna prefect puteam fi la București pe 10 august și să delegăm atribuțiile privind desfășurarea mitingului către subprefect și viceprimar. De doi ani, și nu de acum, atribuțiile mele ca primar referitoare la adunările publice sunt delegate către Dl Viceprimar Aurelian Bădulescu.
Faptul că doamna prefect a răspuns solicitărilor colegilor noștri de la MAI, deși putea delega atribuţiile către subprefect, demonstrează că nu a avut niciodată în intenție să fugă de vreo responsabilitate, deși i se interzisese de către doamna Dan să plece în deplasare. La Tokio și Tallin nu mergeam la simpozioane, ci pentru teme de mare interes pentru cetățenii din București:studiul de fezabilitate realizat de compania niponă Itochu, necesar modernizării rețelei de termoficare din București (Radet), iar la Tallinn pentru schimb de experiență privind Președinția rotativă a UE și procesul de digitalizare a administrației locale.

Faptul că Doamna Dan transmite în continuare prin terți că doamna prefect a vrut să fugă din țară, câtă vreme aceasta putea fi la București și să-și delege atribuțiile, îmi confirmă convingerea că a vrut să aibă un țap ispășitor, în persoana doamnei prefect.
De aceea, consider că doamna Dan nu este un ministru bun, pentru că nu are curajul răspunderii pentru faptele sale. Angajații MAI, lucrători de la Jandarmerie, Poliția Capitalei, Brigada Rutieră, DGIPI nu au absolut nicio vină. Ei sunt profesioniști și unii dintre ei chiar militari de carieră, dar sunt victimele unui management defectuos care sper să se sfârșească, spre binele prestigiului MAI”, a fost reacţia Gabrielei Firea după publicarea unui editorial semnat de Dan Andronic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *