GENERAL

Filmul teribil al crimei de la Iasi. Avocata Monica Cioată s-ar fi luptat cu Sebastian Felecanu pentru viața ei

ultimele imagini avocata iasi monica cioata 713805

Pe 18 iunie 2021, Monica Cioată, o tânără avocată din Iași, și iubitul acesteia, Sebastian Felecanu, au participat la o petrecere, de la care au plecat împreună spre apartamentul în care locuiau. După ce au ajuns acasă, între cei doi a izbucnit un scandal, care s-a terminat cu o tragedie.

Tânăra de 26 de ani a fost găsită prăbuşită pe caldarâm, în faţa blocului ei. La acel moment s-a presupus că avocata s-ar fi sinucis, însă expertizele criminalistice arătă că în acest caz se poate vorbi despre un ”omor calificat”.

Anchetatorii au arătat că pe corpul lui Sebastian Felecanu au fost descoperite multiple leziuni traumatice care ar atesta existenţa unui conflict fizic între el și victimă, iar Felecanu a declarat că ar fi ținut-o de mână pe victimă, iar aceasta ar fi alunecat peste pervazul de la bucătărie.

„Inculpatul prezenta leziuni în următoarele zone: mandibulară stângă, unde au fost consemnate leziuni produse prin zgâriere și comprimare cu degetele, latero-cervical stâng, leziuni produse prin lovire cu mijloace contondente, scapular stâng, ce s-au putut produce prin zgâriere, la nivelul mâinii drepte, ce s-au putut produce prin lovire de un corp dur, la nivelul braţului drept, ce s-au putut produce prin lovire cu sau de corpuri dure, dar și la nivelul braţului stâng, ce s-au putut produce prin comprimare cu degetele, nefiind exclusă nici lovirea activă cu mijloace contondente, toate datând din 19 iunie 2021”, au spus anchetatorii ieșeni, potrivit BZI.

Acestea sunt concluziile judecătorilor ieșeni care au dispus arestarea lui Felecanu:

„Analizând actele şi lucrările dosarului de urmărire penală, se constată că în cauză sunt întrunite toate condiţiile prevăzute de lege pentru luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Sebastian Felecanu. Începând cu martie 2020, Monica Cioată şi Sebastian Felecanu au început o relaţie de concubinaj pe parcursul căreia cei doi s-au mutat împreună, locuind în apartamentul numitului Felecanu. De-a lungul relaţiei, între cei doi au avut loc mai multe conflicte, însă acestea nu au dus la separarea lor în fapt. Inculpatul este, în genere, o persoană agresivă, acesta certându-se de mai multe ori cu vecinii, cu fosta soţie, dar şi cu Monica Cioată”, au precizat magistrații ieșeni.

Cum a murit avocata Monica Cioată
La mijlocul lunii iulie 2021, autoritățile au fost alertate printr-un apel la 112 cu privire la faptul că o tânără de 26 de ani este căzută pe caldarâm, lângă un bloc din zona Târgu Cucu. Echipajul medical deplasat la fața locului a constatat că victima era avocata Monica Cioată, din cadrul Baroului Iaşi. Medicii nu au mai putut face nimic pentru tânără, decât să declare decesul. De asemenea, doctorii au constatat că tânăra avocată era însărcinată.

Ar fi fost aruncată de la înălțimea de 26 de metri
Din cercetarea la faţa locului şi din raportul medico-legal de necropsie a rezultat că Monica ar fi fost sugrumată de autor, aceasta prezentând echimoze şi excoriații la nivel cervical, produse prin loviri cu mijloace contondente sau comprimare prin mijloc contondent (mână), agresiuni ce au determinat o stare de semi-conştienţă sau inconştienţă a victimei.

„Profitând de această stare, la ora 04:27, inculpatul Sebastian Felecanu ar fi aşezat corpul victimei cu faţa în jos, orientată spre interiorul camerei şi cu picioarele în exterior, pe marginea ferestrei bucătăriei şi ar fi împins-o în exteriorul clădirii, Monica Cioată fiind astfel aruncată de la etajul 6. Prin această modalitate de comitere a faptei, Sebastian Felecanu ar fi încercat să mascheze uciderea victimei și ar fi realizat un act homicidal disimulat în sinucidere”, au afirmat anchetatorii, confrom sursei mai sus.

Felecanu susține că victima ar fi căzut accidental
Specialiștii au arătat că pe corpul lui Sebastian Felecanu au fost descoperite multiple leziuni traumatice care atestă existenţa unui conflict fizic între el și victimă. Felecanu a declarat, la audieri, că ar fi ținut-o de mână pe victimă, iar aceasta ar fi alunecat peste pervazul de la bucătărie. Expertizele efectuate în dosar îl contrazic pe avocatul ieșean, suspectat de omor calificat

„Suprafața pervazului prezintă asperități pronunțate, specifice zidăriei exterioare decorative, dar și o porțiune de material lipsă. Fereastra de la bucătăria apartamentului este în două canate, fiecare măsurând 0,5 m lățime și o înălțime de 1,1 m. Înălțimea marginii inferioare a geamului este de aproximativ 1 m de la podea. Monica Cioată avea o înălțime de 1,69 m și, dacă ar fi dorit să se arunce în gol, nu ar fi ales această fereastră”, au concluzionat experții.

A fost făcută o simulare computerizată a incidentului, folosind modelarea matematică specifică proiectării sau căderii unei persoane, iar modelul matematic a reprodus cu precizie modul în care a avut loc procesul prin care Monica Cioată a părăsit fereastra apartamentului situat la 26 de metri față de sol.

Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au decis prelungirea măsurii de arest în cazul lui Sebastian Felecanu, care a contestat decizia.

Sursa: gandul.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.