FILIERA ARABĂ: MII DE STICLE DE SPIRT UCIGAȘ, VÂNDUTE ÎN ROMÂNIA. CHEIA INVESTIGAȚIEI, AUDIEREA LUI „ZAHER”


Zece persoane din județul Iași au murit, în ultimele săptămâni, după ce au consumat alcool metilic pe care l-au cumpărat, crezând că e spirt, de la magazinele din sat. Cinci dintre victime sunt din localități de lângă orașul Pașcani, trei dintre ele murind într-o singură seară, în satul Brătești.

Procurorii din Iași derulează, în prezent, o anchetă extinsă, patru percheziții fiind efectuate în București, la mai multe locații deținute de cetățeni arabi. Potrivit unor surse, ancheta vizează un cetățean arab poreclit „Zaher”, al cărui nume este ținut momentan la secret de autorități. Acest „Zaher” a vândut, în aprilie, mii de sticle de alcool sanitar Sante Med, pe a cărui eticheta scria că este alcool etilic, în realitate fiind metilic, adică toxic pentru om.

Unul dintre cumpărătorii lui „Zaher” este Ciprian Barticel, din Iași. Acesta a cumpărat, la începutul lui aprilie, mii de sticle de spirt, pe câte le-a distribuit micilor comercianți din județul Iași, în special din mediul rural. Potrivit unor surse, Barticel nu știa că spirtul este toxic și, când au început să apară decesele, el însuși a adunat mai multe sticle, în jur de 200, pe care le-a predat autorităților. Alte 1.200 de sticle au fost confiscate de anchetatori, cu mențiunea că acțiunea este în desfășurate și este posibil că numărul să crească. La fel, e posibil să se întâmple și cu numărul victimelor, până în prezent doar decesele din Iași fiind legate de vânzarea alcoolului toxic.

“Clientul meu este o victimă a acestor persoane, a fost înșelat în ceea ce privește esența, calitatea mărfii cumpărate. Este un profesionist cu zeci de ani de activitate în ceea ce întreprinde, un comerciant responsabil, însă a fost indus în eroare prin modul de prezentare a mărfii, bazându-se pe seriozitatea unei relații vechi de colaborare cu acești parteneri din Capitală”, a declarat Cristian Curcă, avocatul lui Barticel.

În cursul după-amiezii de duminică sunt așteptați la Iași mai mulți suspecți din acest dosar, pentru audieri. Procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă și înșelăciune. Cheia investigației va fi audierea lui “Zaher”, care nu a fost încă interogat de autorități, potrivit unor surse.

Sursa: cancan.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile