Fierbe lumea politica! Orban, reactie ULUITOARE in scandalul momentului: „Nu știu, nu am văzut”

Fierbe lumea politică, dar premierul nu a aflat despre subiect.

Întrebat despre scandalul momentului din politica românească, premierul Ludovic Orban a oferit un răspuns surprinzător: „Nu știu la ce vă referiți”. Seful Guvernului a afirmat că nu a văzut imaginile difuzate de Antena 3, care arată că în camera unde se aflau sacii cu voturi și cu procesele verbale au intrat mai multe persoane. Dan Tudorache, fostul primar de la Sectorul 1, și reprezentanții PSD vorbesc despre fraudarea alegerilor și cer repetarea procesului electoral în București.

„Nu știu, nu am văzut. Ceea ce știu este că un consilier liberal, candidat la Consiliu, a descoperit o tentativă de fraudă care este anchetată în momentul de față. De asemenea, știu că pe numărătoarea paralelă făcută de noi, pe baza proceselor verbale încheiate la secțiile de votare, Clotilde Armand a câștigat cu o diferență de peste 1.000 de voturi.

Nu pot să înțeleg de ce s-a acceptat ca biroul electoral al Sectorului 1 să își desfășoare activitatea într-o clădire a primăriei, care la etajul doi avea, de fapt, o echipă de campanie a primarului Tudorache, lucru care a și fost demonstrat”, a declarat Ludovic Orban.

„Nu se poate așa ceva”

Reprezentanții Jandarmeriei au explicat, astăzi, că acea cameră a fost desigilată atunci când acest lucru a fost cerut de președintele Biroului Electoral Sector 1. „Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective.

Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare”, au transmis reprezentanții forțelor de ordine.

„Nu se poate așa ceva. Acei saci nu ar fi trebuit să iasă din acea cameră. E clar fraudă. Despre ce vorbim? Sub nicio formă nimic nu ar fi trebuit să iasă de acolo. Mie, în această dimineață, mi-a fost ridicat hardul pe care există imagini din acea clădire. Poliția mi l-a ridicat. Să vedem ce se întâmplă”, a spus, astăzi, Dan Tudorache.

Evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.