Fierbe coalitia. Razboiul intre USR PLUS și PNL a ajuns la următorul nivel

Secretarul general al Partidului Național Liberal (PNL) face observații cu privire la activitatea ministrului USR-PLUS Cristian Ghinea, despre care spune că ar fi putut gestiona mai bine Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Afirmațiile vin în contextul în care unele voci au informat că premierul României ar intenționa să-l demită din funcție pe ministrul Investițiilor Europene.

Robert Sighiartău, secretar general al PNL, a făcut o serie de observații cu privire la activitatea ministrului Investițiilor și proiectelor Europene. Susținătorul lui Florin Cîțu la șefia partidului spune că fostul ministru Marcel Boloș a fost mult mai performant decât reprezentatul USR-PLUS.

Guvernul a ignorat cererile Comisiei Europene
Robert Sighiartău este de părere că fostul ministru liberal a activat mult mai bine decât Ghinea. Secretarul liberalilor a mai transmis că au existat anumite prevederi solicitate de oficialii europeni pe care Guvernul le-a ignorat, precum alegerea ministerului care să se ocupe de PNRR.

Citiți și:  Se pregătesc restricții. Zone întregi din orașele mari, doar pentru autovehicule electrice. Cresc impozitele. Orașele în declin redevin comune

„La ministerul Fondurilor Europene noi am avut cel mai bun ministru. Domnul Boloş a făcut performanţă la Guvern (…) Cu PNRR noi avem o problemă: noi aveam pregătit un ministru. Ministrul Boloş avea pregătit un PNRR. S-a schimbat ministrul şi Guvernul, s-a întârziat. Este o discuţie despre cine ar fi trebuit să facă PNRR.

În Guvernele din Europa, PNRR a fost gestionat de ministerele de Finanţe. La Fondurile Europene, lucrurile n-au funcţionat cum aş fi dorit. Este clar că au fost detalii care nu au fost cum a cerut Comisia Europeană”, a declarat Robert Sighiartău.

Cîțu e nemulțumit de activitatea lui Cristian Ghinea
În spațiul public s-au vehiculat, cu precădere în ultimele zile, informații în legătură cu remanierea pe care premierul Florin Cîțu își propune să o facă în Guvernul pe care îl conduce. Potrivit unor voci politice, ministrul Cristian Ghinea este și el vizat de măsuri dure din partea șefului Executivului, care ar dori să-l demită pe ministrul USR-PLUS.

Citiți și:  A DEMISIONAT din toate funcțiile din USR. Acum urmărește miliardele din PNRR

Premierul nu s-a exprimat public în legătură cu acest subiect și nici nu a vorbit despre eventuale nemulțumiri pe care le are în privința activității ministrului Investițiilor și proiectelor europene.

Alexandru Nazare, fostul ministru al Finanțelor, a declarat într-un interviu oferit duminică presei că ministrul Cristian Ghinea a înaintat Comisiei Europene o solicitare de prelungire și amânare a PNRR-ului României. Nazare a menționat că despre această propunere s-a vorbit „fugitiv” în Guvernul României, însă premierul Florin Cîțu era la curent cu ea, potrivit alephnews.ro.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *