fbpx
POLITICA

Festivitate pentru România mincinoasă

iohannis 1 1 1000x600 1

Ceremonie și pompă la Cotroceni. Președintele mai sărbătorește un fals intelectual, didactic și politic. El se numește „România educată”. În anul celor mai puternice proteste din învățămînt, cînd așa-zisele Legi ale educației au fost trecute prin parlament pe repede înainte ca să-i calmeze pe dascăli, președintele României se scaldă în ridicol. Mai pune niște flori pe o grămadă de nefericire.

Zeci de licee n-au avut niciun promovat la examenul de bacalaureat, notele la examenul de evaluare după clasa a VIII-a au fost modeste, profesorii o duc greu, școlile abia rezistă și se modernizează mult prea încet. Singur, președintele se amăgește că încropeala condusă de ministrul Ligia Deca înseamnă o cale nouă pentru învățămîntul românesc. O fi Ligia Deca o harnică și o ascultătoare marinăreasă pe la Cotroceni, dar toată prestația ei la Ministerul Educației nu ne arată decît un om care s-a străduit să importe noutăți de aiurea fără să cunoască mediul și terenul pe care le aplice.

De fapt, și ea este la fel de străină de învățămîntul românesc precum cel care i-a încredințat sarcina să redacteze proiectul. După comedia Monicăi Anisie, Deca și Klaus Iohannis arată mai degrabă ca două desene animate pornite într-o călătorie pe urmele lui Spiru Haret.

Umorul lor este total, involuntar și păgubos pentru țară. Dacă ar fi lăsat lucrurile așa confuze cum erau, mai rămînea o posibilitate de încercare a redresării. Așa, oricine vine la Cotroceni și la Educație trebuie să meargă pe făgașul trasat de doi nepricepuți ambițioși. Sau să înceapă o nouă construcție.

Faptul că președintele a organizat o ceremonie la Cotroceni nu face decît să-l umple de ridicol. A mai lansat el o campanie de luptă împotriva cancerului și una anti-covid. Vai, mamă-mamă, ce le-a umplut de sînge pe amîndouă. La fel s-a purtat și cu proiectul șoselei de legătură între Moldova și Transilvania care, deocamdată, trece numai pe Valea Oltului spre Sibiu.

Tot el a anunțat cu pompă muzeul de istorie a Holocaustului.

Ce putem face altceva decît să ne mirăm și să așteptăm să treacă timpul!

România mincinoasă marchează astfel o altă gogonată făcută pe genunchi, opera a doi mediocri care au trecut puțin și prin învățămînt așa cum trecem noi prin Bulgaria cînd mergem în vacanță în Grecia!

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.