GENERALNOUTATIOPINII

Ferice de poporul roman care are o fiica precum Iulia Ionescu

Trebuie să recunosc că tinerii României mă surprind în ultima vreme în mod plăcut, transfigurându-mă. Anul trecut o tânără elevă de liceu, Sabina Elena a venit cu bentiţa tricoloră legată în jurul capului la o şcoală din Harghita şi a fost ţinta şovinismului maghiar, azi o tânără de la Colegiul Sf. Sava, o instituţie de elită a învăţământului românesc, a ales să meargă pe calea lui Hristos mergând la o mănăstire ortodoxă.

E de admirat cum Iulia Ionescu, o fată cu rezultate merituoase la învăţătură şi olimpică, în loc să bată cluburile, mall-urile şi barurile, ca alţi colegi de generaţie, a ales calea bisericii. La 15 ani Iulia Ionescu merge regulat la slujbele religoase şi are un duhovnic. Ea provine dintr-o familie dezmembrată, cu o mamă divorţată şi un tată care şi-a părăsit familia, iar singura cale de urmat nu au fost petrecerile cu alcool şi drogurile, ci biserica şi credinţa întru Hristos. Faptul că l-a ales pe Dumnezeu li s-a părut ciudat multor colegi şi profesori de la colegiu. Fiind un liceu de elită, tinerii cu bani mulţi şi învăţaţi cu dezmăţul financiar, aproape satanic, nu înţelegeau cum colega lor a ales calea smereniei şi credinţei adevărate. Chiar şi profesoarele încercau să o atragă în terapii concupiscente şi pseudo-psihologice ca să o abată de la calea spre Hristos. Iulia Ionescu, întristată în inima ei de divorţul părinţilor şi de lumescul unei societăţi consumeriste, a ales să se roage şi să se îndrepte spre biserica strămoşească.

E de admirat cum această tânără cu o maturitate de 40 de ani, aşa cum afirmă duhovnicul ei Visarion Alexa de la biserica din cartierul Militari, a ales pacea credinţei adevărate, ortodoxe. Ea a plecat de acasă la mănăstirile din nordul Moldovei să-şi urmeze chemarea spre viaţa monahală. Despre acest lucru ştia duhovnicul ei care a şi a spus poliţiei că fata s-a dus la mănăstire, nu la bordel sau la club.

E ciudat cum presa s-a folosit de această dispariţie ca să lovească din nou în BOR. Zilnic în România dispar tineri,care au ales calea drogurilor, cluburilor şi infracţiunilor, şi presa mainstream nu scrie niciun rând, dar dacă o fată îl caută pe Dumnezeu la mănăstire, jurnaliştii iau foc şi varsă lături de miciuni asupra BOR. Sigur că vina o poartă şi familia fetei care nu a înţeles chemarea harismatică a Iuliei şi nu a ştiut să-i ofere un cămin liniştit. Mai mult, mama în loc să alerteze poliţia a preferat show-ul mediatic ca să lovească în biserică, ştiind foarte bine că fiica ei a purces la o mănăstire din nordul Moldovei, aşa cum i-a spus şi duhovnicului, dar care ca un preot adevărat nu a divulgat taina spovedaniei, în ciuda detractorilor BOR. E ciudat, dar deja anormalul e normal, cum presa mainstream a început o campanie zilele acestea împotriva mănăstirilor ortodoxe, deturnând adevărul cu bună ştiinţă. Mai ales, PRO TV şi Adevărul şi nu numai acuză Mănăstirea Sihăstria Rarăului că stareţul şi călugării nu au informat poliţia de prezenţa fetei, ba mai mult că ar fi sechestrat-o sau ascuns-o pe tânără şi au îmbrăcat-o în haine negre de călugăriţă. S-au spus minciuni ordinare proliferate de o presă finanţată de corporaţii americane anticreştine sau condusă de foşti activişti comunişti şi securişti atei. Ciudat că presa loveşte în simbolul de azi al monahismului ortodox rămas în picioare după trecerea la cele veşnice a părintelui duhovnic al neamului românesc Iustin Pârvu de la Petru Vodă. Odată cu adormirea lui Iustin Pârvu singurul mare duhovnic în viaţă la care aleargă mii de pelerini ca la apa vie este Ioan Larion Neagoe de la Sihăstria Rarăului. Neagoe a fost deţinut politic şi luptător anticomunist neclintit. Jurnaliştii sunt asmuţiţi de patronii lor ca nişte pitbulli împotriva acestei mănăstiri emblematice a ortodoxiei de azi, deşi fata a dormit câte o noapte şi la mănăstirile Văratic şi Agapia. După ce au atacat lunile trecute mănăstirea Petru Vodă, ca să compromită viaţa monahală curată, presa mercenară atacă acum bastionul monahismului românesc de la Sihăstria Rarăului, mai ales pe marele duhovnic al ortodoxiei contemporane Ion Larion Neagoe, camarad de puşcărie cu Iustin Pârvu.

În această toamnă am fost la mănăstirea Sihăstria Rarăului şi aceasta se află izolată în creierul munţilor între brazi la cota 1000. Se ajunge foarte greu la ea, pe un drum forestier foarte dificil de străbătut cu un autoturism berlină. Iulia Ionescu a ajuns de la Câmpulung Moldovenesc cu un grup de pelerini urcând în microbuze. E foarte uşor la o mănăstire ca Sihăstria Rarăului, unde vin zilnic sute de pelerini şi înnoptează să purceadă o fată care s-a aciuat lângă un grup de pelerini. Călugării care trăiesc în posturi şi rugăciuni nesfârşite şi nu citesc Adevărul, Gandul şi nu se uită la PRO TV sau Antena3, acolo este curent electric numai seara de la un generator vechi doar câteva ore, nu aveau cum să ştie că tânăra e fugită de acasă. Iulia Ionescu a stat la vecernie şi la priveghierea de noapte şi s-a dus să se spovedească la părintele Larion. Acolo se stă la etaj pe un hol îngust şi ore întregi până îţi vine rândul la spovedanie, aşa cum am stat şi eu toamna trecută. Tânăra s-a spovedit la părinte pe la două noaptea, iar părintele când a aflat că e singură, fără buletin şi fără ştirea părinţilor l-a chemat imediat pe călugărul şofer al mănăstirii i-a dat bani şi un telefon spunându-i să meargă cu maşina dimineaţa la Suceava să-i cumpere bilet, să o urce în tren, să-i dea telefonul după ce o sună pe mama sa prealabil. Stareţul Larion a procedat corect. După mintea limitată a jurnaliştilor de la Adevărul ar fi trebuit să o trimită noaptea la două prin pădurea de brazi acasă la Bucureşti pe tânăra fată? Mănăstirea se supune legilor lui Hristos şi respectă chemarea spre viaţa călugărească a credincioşilor, dar stareţul şi-a dat seama că fata e minoră şi a trimis-o în paza unui călugăr la gara din Suceava, cu telefonul mobil al mănăstirii, să meargă cu trenul acasă la Bucureşti. Fata nu trebuia smintită şi dată pe mâna poliţiei că l-a ales pe Hristos în taina sfântă a Ortodoxiei. În sufletul ei plăpând s-ar fi produs o gravă tulburare, cu consecinţe grave, pe viaţă. Părintele stareţ a procedat corect: a trimis-o în pază călugărească acasă şi i-a spus să aştepte vârsta majoratului pentru a se putea călugării.

După ce am citit cu înfrigurare despre căutările întru Hristos ale Iuliei Ionescu mi-am dat seamă cât de ferice este poporul român că a născut o asemenea fiică, cu dragoste mare faţă de biserică şi Adevăr. Întâmplarea mi-a dăruit şi o mare speranţă pentru viitor: cu astfel de tineri inteligenţi, aleşi şi credincioşi până la sacrificiul de sine, poporul român nu are cum să piară în ciuda încercărilor grele ale vrăjmaşului. De Ionuţ Ţene – NapocaNews

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Un comentariu

  1. Ca in orice actiune trebuie sa existe cumpatare si mai ales o minte limpede si nepartinitoare. Jurnalistii cauta senzational si nu adevar ori asta este de domeniul celor lumesti. Pentru asceti si mintile libere exista cai si carari batatorite de alti inaintasi demni de mentionat. Partea deranjanta din acest articol este prezentarea bisericii ca fiind o institutie scindata in 2 tabere. Una mare, bogata, lina de toate cele lumesti si cealalta a preotilor din cotloane uitate de tara saracacioase dar cu oameni exceptionali. Numa' ca nu-i asa. Toata biserica este putreda si doar cativa oameni, preoti sau cum vreti sa ii numiti voi sunt demni de a calca pe urmele inaintasilor spirituali. TOATA BISERICA pentru ca vorbim de institutie si nu de indivizi si oameni.

    Eleva are dreptul de a alege orice viata doreste la fel cum orice pubera decide sa faca un film deocheat pentru internauti.

    Fiind ateu chiar nu-mi pasa de ce drum alege fiecare insa este dreptul lui si trebuie respectata alegerea indifierent oricare ar fi ea atat timp cat nu incalca dreptul altora. Punct.

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.

%d