Femeie de 47 de ani, internată în stare critică după ce a băut alcool 96%, dezinfectant și ulei pentru masaj

Femeia a fost internată de urgență la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” unde medicii se luptă să-i salveze viața.

Pacienta era cunoscută drept o consumatoare cronică de alcool, care a băut mai multe lichide toxice, precum alcool 96%, dezinfectant pentru suprafețe și ulei pentru masaj.

Deși se simțea rău, femeia în vârstă de 47 de ani a refuzat să meargă inițial la spital. Ulterior a fost dusă de membrii familiei sale la Unitatea de Primire a Urgențelor a Spitalului Municipal din Huși pentru că avea o stare generală alterată, era confuză și cu somnolență, suspiciunea fiind că a înghițit lichide toxice, potrivit ziaruldeiasi.ro

La începutul acestei săptămâni, pe 30 mai, a fost transferată la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, unde medicii au început ședințele de dializă. Nu se cunoaște cu exactitate despre ce cantitate de lichide ingerate a fost vorba, însă medicii spun că este o combinație de lichide toxice pe care nu au mai întâlnit-o.

Femeia se află internată în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”, fiind intubată și ventilată mecanic. Prognosticul este unul rezervat.

Medicii din Iași avertizează că se confruntă cu o creștere a intoxicațiilor cu alcool toxic, iar pacienții care ajung la spital sunt în stare critică.

„Este din păcate o creștere în frecvența pacienților cu intoxicație cu alcool sau alcool toxic.”

Sursa: comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *