FAZA ZILEI: Nicușor Dan nu intră în mașină până nu i se deschide portiera / foto

Dacă Dan Barna nu se apleacă după ochelari și așteaptă să vină cineva să îi ridice, Nicușor Dan nu intră în mașină până nu vine cineva să-i deschidă portiera.

În imaginile care au ajuns pe adresa redacției DC News, vedem cum Nicușor Dan așteaptă să i deschidă portiera pentru a se urca în mașină. Abia după ce un polițist o deschide, Primarul General al Capitalei urcă în ea.

Un funcționar al Parlamentului, chemat să-i ridice ochelarii lui Dan Barna, căzuți pe jos. Barna: o întâmplare ”absolut banală”
Vicepremierul Dan Barna a fost autorul unui moment controversat care a avut loc în plenul Camerei Deputaților: și-a scăpat ochelarii pe jos și a chemat un angajat al Parlamentului să îi ridice. Dan Barna spunea că este vorba despre o întâmplare ”absolut banală”.

Cine este Nicușor Dan
Nicușor Dan este un activist civic și matematician, inițiator și fost președinte al partidului Uniunea Salvați România, candidat pentru funcția de primar general al Bucureștiului la alegerile din iunie 2012 și alegerile locale din 2016, consilier general al municipiului București în 2016 și, din decembrie 2016, deputat de București. La alegerile locale din 2020 a fost ales în funcția de primar general al capitalei cu 42,8% din voturi.

Citiți și:  Nicușor Dan, o mare țeapă?

După un doctorat în matematică în Franța, Nicușor Dan s-a întors în țară, unde a fondat Școala Normală Superioară București. Cunoscut drept fondator al asociației Salvați Bucureștiul, care militează pentru respectarea legii în dezvoltarea urbană a Bucureștiului, Nicușor Dan și-a bazat campania electorală pe ideea de a crea un București în care „să ne placă să trăim”.

În luna iunie 2015, Nicușor Dan a lansat platforma politică Uniunea Salvați Bucureștiul, alături de care își propunea să câștige alegerile locale din 2016 pentru postul de primar general și pentru consiliul general al municipiului București. La alegerile din 2016, a obținut locul al doilea în cursa pentru postul de primar, cu un procent de 30,5% și a fost ales consilier general al Bucureștiului.

Citiți și:  Ciolacu aruncă în aer scena politică! Se cere DEMISIE de urgenţă: “Pleacă acasă!”

Candidat la Primăria Bucureștiului, 2020
Nicușor Dan și-a anunțat candidatura ca independent pentru postul de Primar al Bucureștiului având susținerea Alianței USR-PLUS și a PNL. La alegerile locale din 2020 a fost ales în funcția de primar general al Capitalei cu 42,8% din voturi, devansând primarul în funcție, Gabriela Firea.

Sursa; dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!