Fauci, declarație ULUITOARE privind originea „nenaturală” a Covid-19

Dr. Anthony Fauci cere investigații suplimentare cu privire la originile COVID-19. Afirmațiile expertului american vin după ce, anul trecut, contrazicea teoria lui Trump potrivit căreia coronavirusul provine dintr-un laborator din Wuhan.

Consilierul medical al președintelui Joe Biden a declarat că nu este sigur că noul coronavirus a apărut în mod natural, potrivit Denvergazette.

Dezvăluirea lui Anthony Fauci
“Nu, de fapt nu, nu sunt convins de asta. Cred că ar trebui să investigăm în continuare ce s-a întâmplat în China, până când vom afla, în măsura posibilităților noastre, exact ce s-a întâmplat”, a spus Fauci.

„Oamenii care l-au analizat spun că, probabil, a apărut la animale și apoi a infectat oameni, dar ar fi putut fi altceva și trebuie să aflăm asta. Deci acesta este motivul pentru care am spus că sunt în favoarea oricărei investigații care analizează originea virusului”, a declarat Fauci.

Cum a apărut, de fapt, coronavirusul?
Anul trecut, el nega vehement teoria conform căreia COVID-19 ar fi scăpat dintr-un laborator din China, susținînd că „nu are bază științifică”.

„Dacă urmărești evoluția virusului la lilieci și la ce se întâmplă acum, dovezile științifice înclină foarte, foarte puternic spre faptul că nu ar fi putut fi manipulat artificial sau intenționat. Totul despre evoluția treptată indică cu tărie că virusul a evoluat în natură”, spune Fauci.

Citiți și:  Fauci: Omenirea va purta pentru totdeauna mască în spațiile închise

Pe baza dovezilor științifice, imunologul american a dezmințit, de asemenea, și teoria potrivit căreia cineva ar fi descoperit noul virus în natură, l-a adus într-un laborator și apoi a scăpat accidental.

Oficialii ai administrațiilor Trump și ai administrației Biden au declarat că guvernul chinez a lucrat mai bine de un an pentru a contracara o anchetă independentă asupra originilor virusului.

Ambele administrații au contestat modul în care a fost realizat studiul de către China și de OMS la începutul anului 2021. Deși raportul OMS-China spunea că „un salt” de la animale la oameni este cel mai probabil, oficialii administrației Trump au vorbit de o scăpare accidentală a virusului de la Institutul Wuhan.

Comitetul de Informații al Congresului a publicat zilele trecute un raport privind pandemia, indicând direct Institutul de Virusologie din Wuhan.

“Din păcate, Beijingul a împiedicat desfășurarea unei investigații complete și credibile. Există totuși dovezi circumstanțiale copleșitoare care susțin scurgerea din laborator ca origine a COVID-19, în timp ce nu există dovezi substanțiale care să susțină ipoteza zoonozei naturale”, se spune în raport.

Citiți și:  Dr.Fauci arunca BOMBA: Nu vom scăpa niciodată!

De asemenea, senatorul republican Rand Paul l-a acuzat recent pe Fauci că a mințit Congresul când a negat faptul că Institutul Național de Sănătate (NIH)finanțează cercetări la controversatul laborator din Wuhan. „Dr. Fauci, susțineți în continuare finanțarea, de către NIH, a laboratorului din Wuhan?”, l-a întrebat el.

“NIH nu a finanțat niciodată și nu finanțează cercetări funcționale în cadrul Institutului de Virologie din Wuhan”, a replicat Fauci.

Richard Ebright, profesor de chimie și biologie chimică la Universitatea Rutgers, afirma anul trecut că ambele teorii privind noul coronavirus, fie proveniența sa din natură, fie scăparea în urma unui accident de laborator, sunt plauzibile.

Profesorul a concluzionat că „laboratorul din Wuhan a folosit fonduri NIH pentru a construi un coronavirus himeric nou, legat de SARS, cu capacitatea de a infecta celule umane și animale de laborator”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!