Fata ascunsa a internetului: VEZI DE UNDE poti cumpara ARME, DROGURI, CARDURI CLONATE

sz

Putini sunt cei initiati care stiu ca pe langa internetul “la vedere” exista si o alta fateta a acestuia, ascunsa omului obisnuit. Este zona traficului de droguri, a traficului de carne vie si a tot felul de tranzactii ilegale.

In prezent undernetul este infloritor, in ciuda eforturilor principalelor guverne ale lumii.
Fenomenul a aparut in urma cu cativa ani, iar reteaua ascunsa, care putea fi accesata doar de cei initiati cu ajutorul unor aplicatii si programe speciale, s-a numit “Silk Road”

Acesta este TOR BROWSER, un program de accesare a retelelor anonime
Acesta este TOR BROWSER, un program de accesare a retelelor anonime

Toti cei care tranzactionau diverse bunuri interzise, de la droguri la arme, erau protejati de asa-numita retea Tor, care facea ca IP-ul calculatorului tau sa fie aproape imposibil de depistat de catre autoritati, astfel ca acestea nu puteau face conexiunile si se obtineau foarte greu dovezile despre operatiunile ilegale. FBI si serviciile americane au reusit insa sa doboare “Silk Road-ul” dar succesorii sai au aparut, ca ciupercile dupa ploaie.

Se plateste in bitcoin, darkcoin, dogecoin…

Cel mai de seama continuator al pietei negre de pe internet, este Silk Road Reloaded, asa cum a fost numit de creatorii sai si a aparut in urma cu cateva zile, informeaza “The hacker news”. De data aceasta, a renuntat la reteaua Tor de ascundere a identitatii online si se bazeaza pe o alta, asemanatoare, reteaua anonima I2P.

Asa arata siturile unde se vand marfuri interzise
Asa arata siturile unde se vand marfuri interzise

Si modalitatile de plata ale serviciilor si bunurilor interzise s-au diversificat, incepand de la deja banalul Bitcoin, moneda virtuala folosita in cazul primei versiuni a pietei negre, ajungand in prezent la “derivatiile” sale, precum Darkcoin, Dogecoin, si Anoncoin

Identitatea vanzatorilor a fost compromisa

Silk Road 2.0 a fost doborat anul trecut in noiembrie, iar piata neagra a incercat sa gaseasca o alternativa pentru vanzarea marfurilor interzise.

Negustorii de bunuri ilegale au trecut la o varianta mai buna a retelei de navigare anonima pe internet, pentru ca reteaua Tor a fost compromisa de mai multe ori, si este in atentia guvernulului SUA, iar in acest context, cel mai bun raspuns il constituie reteaua I2P. Reteaua poate fi accesata numai cu softuri speciale si nu apare la cautarile pe Google.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *