GENERAL

FARA PRECEDENT. Germania se pregătește pentru ce e mai rău

germania 1024x684 1

Orașul german Hamburg va raționaliza apa caldă pentru gospodăriile private și va limita temperatura maximă de încălzire în cazul unei penurii acute de gaz, a declarat un senator german, în timp ce Germania se pregătește pentru posibile întreruperi ale importurilor de gaz rusesc, notează Reuters.

Germania a trecut luna trecută la etapa a doua a planului său de urgență pe trei niveluri privind gazele naturale, după ce Rusia a redus livrările prin gazoductul Nord Stream 1 – un pas înainte ca guvernul să raționalizeze consumul de combustibil.

Guvernul face apel la cetățeni și companii să reducă consumul de energie și să ajute țara să-și umple capacitatea de stocare a gazelor până la iarnă, dar orașele iau în considerare și măsuri în cazul în care gazul se va termina.

“În cazul unei penurii acute de gaz, apa caldă ar putea fi pusă la dispoziție doar în anumite momente ale zilei, în caz de urgență”, a declarat sâmbătă senatorul pentru mediu din Hamburg, Jens Kerstan, citat de cotidianul Welt am Sonntag.

Kerstan a declarat că orașul ar putea lua în considerare și o reducere generală a temperaturii maxime a camerelor din rețeaua de încălzire a districtului.

Potrivit planului federal de urgență, gospodăriile și instituțiile critice, cum ar fi spitalele, vor avea prioritate față de industrie în cea de-a treia etapă, dar acest lucru ar putea să nu fie posibil peste tot în Hamburg din motive tehnice.

“Nu va fi posibil peste tot să se facă diferența între clienții comerciali și cei privați în cazul unei penurii de gaz”, a adăugat Kerstan.

În timp ce Germania se grăbește să găsească rute și surse alternative de aprovizionare cu gaz, cu GNL ca posibilitate, senatorul a avertizat că un terminal temporar de gaz natural lichefiat (GNL) din Hamburg nu va fi operațional până cel mai devreme la jumătatea anului viitor.

“În cursul lunii iulie vom ști dacă și în ce locație este fezabil un terminal temporar de GNL la Hamburg”, a spus el.

Primele două terminale temporare de GNL din Germania, la Wilhelmshaven și Brunsbuettel, ar trebui să fie puse în funcțiune la sfârșitul acestui an, a relatat ziarul, citând Ministerul Economiei.

Sursa: stiripesurse.ro

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.