Fără precedent! Cine vinde online lemnul Romaniei

Din cauza restricțiilor anti-COVID impuse de către autorități, Romsilva a inițiat o consultare a pieței IT pentru a obține informațiile necesare achiziționării unei aplicații software care va permite organizarea de licitații online pentru vânzarea de masă lemnoasă și lemn fasonat.

Premieră în România! Romsilva vrea să organizeze licitații online pentru a vinde lemn
Conform anunțului de consultare, aceasta urmărește, printre altele, „transmiterea de propuneri de îmbunătățire/modificare/completare a caietului de sarcini atașat la documentația prezentei proceduri de consultare a pieței”.

„Consultarea urmărește transmiterea de propuneri de îmbunătățire/modificare/completare a caietului de sarcini atașat la documentația prezentei proceduri de consultare a pieței, propuneri indicatori de performanță, durata estimată pentru realizarea proiectului, propunere criteriu de atribuire și factori de evaluare, propuneri clauze contractuale prin raportare la proiectul de contract atașat la documentația prezentei proceduri de consultare a pieței, estimare necesar echipamente hardware pentru funcționarea în parametri optimi a programului software, estimare preț pachet software și estimare preț oră dezvoltare pentru modificări suplimentare peste cele solicitate în caietul de sarcini”, este scris în anunțul de consultare, potrivit profit.ro

De asemenea, datele Romsilva arată că numărul licitațiilor a fost estimat la 1.300/an, cu cel mult 3.500 de participanți.

Romsilva va planta 20 de milioane de puieți în primăvara anului 2021
Anterior, Romsilva a anunțat că va planta în cursul campaniei de împăduriri de primăvară circa 20 milioane de puieţi forestieri, acţiune care va duce la regenerarea naturală a 6.015 de hectare de fond forestier şi la împădurirea a altor 3.115 de hectare.

Acţiunile de plantare marchează debutul Lunii Plantării Arborilor, pe data de 15 martie. Totodată, se pare că pe fondul pandemiei de coronavirus, acțiunile de împădurire cu voluntari s-au redus semnificativ, urmând să fie reluate în momentul în care situația sanitară va permite acest lucru.

„Luna Plantării Arborilor este organizată, în fiecare an, între 15 martie şi 15 aprilie, în conformitate cu prevederile Codului Silvic, în această perioadă fiind realizate lucrări de împăduriri, acţiuni de popularizare şi educare, iar administratorul pădurilor proprietatea publică a statului pune la dispoziţia celor interesaţi puieţii forestieri necesari acţiunilor de împăduriri şi asigură sprijinul logistic pentru acţiunile voluntarilor.

În acest an, pe fondul pandemiei provocată de virusul SARS CoV-2, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a redus semnificativ acţiunile de împăduriri cu voluntari şi cele de educaţie forestieră, acestea urmând a fi reluate când condiţiile sanitare vor permite acest lucru”, informează instituţia.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!