FARA PRECEDENT.ASTA LE INTRECE PE TOATE! Dancila a fost la un pas sa se piarda pe traseu!

Incidentul a avut loc vineri, când premierul Viorica Dăncilă avea programată o vizită în trei localități din județele Neamț și Bacău. Lucrurile au luat însă o turnură neașteptată.
Din judeţul Bacău, Viorica Dăncila urma să ajunga la ora 11:00 în judeţul Neamţ, la Slobozia- Roznov, la canalul de aducţiune a râului Cracău.

Numai că în loc să se ducă la Roznov, elicopterul a ajuns în nordul judeţului, în comuna Crăcăoani, la caţiva zeci de kilometri de locul care era trecut în programul premierului României. Probabil că totul a plecat de la confundarea râului Cracău cu comuna Crăcăoani, denumirile fiind asemanatoare, gafă nepermisă la un nivel atât de înalt.

Primarul şi viceprimarul comunei Crăcăoani au confirmat informatia. „Am înţeles ceva că trebuia să ajungă la Roznov şi a greşit traseul. Atât am auzit, nu ştim nimic altceva”, a afirmat Gheorghe Amarinei, viceprimarul comunei Crăcăoani.

În schimb, primarul comunei a menţionat că in jurul orei 12 a fost informat că elicopterul cu Viorica Dancila la bord a aterizat in curtea unei scoli din satul Magazia, comuna Cracaoani, dar pana sa ajunga la fata locului, oaspetii surpriza plecasera deja.

„De la Roznov până la satul Cracăul Negru, în comuna Crăcăoani, este râul Acău, nu s-a făcut confuzie, decât a mers pe râul Cracău. Râul Cracău de aici izvorăşte. Eu nu am ştiut că va ajunge în localitatea noastră. Nu a fost nimeni acolo. Dacă nu s-a ştiut, cine să meargă în curtea şcolii? Nu e o gafă, tot de râul Cracău a fost şi este foarte bine, părerea mea, că a venit într-adevăr să vadă că sunt foarte multe îndiguiri de făcut pe râul Cracău. Inclusiv la noi. Inundaţiile au făcut prăpăd şi în comuna noastră. Programul ei nu îl ştiam eu şi dacă a sosit a fost binevenită în comună. A stat câteva minute şi a plecat. A aterizat şi după câteva minute a plecat. Eu nu eram chiar acolo, în momentul în care vroiam să ajung, deja elicopterul era plecat. M-au anunţat oamenii că a venit”, a declarat primarul comunei Cracaoani, Petre Zamfir.

Potrivit martorilor, cei aflati in elicopter (Viorica Dancila, ministrul de interne Carmen Dan, ministrul transporturilor Lucian Sova si ministrul apelor si padurilor Ioan Denes) au coborat, s-au aratat foarte mirati ca nu-i asteapta nimeni, apoi dupa cateva verificari si-au dat seama ca au ajuns in alte parte.

Elicopterul a decolat si si-a reluat zborul inapoi spre Roznov, unde a ajuns la ora 12:30, cu o intarziere de o ora si jumatate.

De la Roznov a plecat la Borca, unde la vizita a participat si Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt. Acesta a insotit-o pe Viorica Dancila in elicopter, „probabil pentru a fi toata lumea sigura ca nu ajunge in alt judet, sau poate mai rau, in alta tara”, comenteaza publicatia.

SURSA: Mediafax

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.